KOSGEB ve Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu (GIZ) işbirliği ile "Anadolu'da Odaların Hizmet Kalitesinin Artırılması" projesi kapsamında "Genel Sekreterler Toplantısı" Samsun Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde yapıldı.

"Anadolu’da Ekonominin Desteklenmesi Projesi” kapsamında projenin yürütücüsü olan KOSGEB ve Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu (GIZ) organizasyonunda, Ticaret ve Sanayi Odaları’nın Genel Sekreterleri Samsun’da bir araya geldi. Samsun TSO ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya, KOSGEB Başkan Yardımcısı Ahmet Karakoç, KOSGEB Daire Başkanı Aydın Bayrambaş, KOSGEB Başkanlık Müşaviri Selim Öndeş, KOSGEB Samsun Hizmet Merkezi Müdürü Hami Danış, GIZ Proje Danışmanı Handan Afşar, Eskişehir, Osmaniye, Gaziantep, Diyarbakır, Şanlıurfa, Sivas, Adıyaman, Bursa ve Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odaları’nın Genel Sekreterleri ve Yardımcıları katıldı.

FAALİYETLER ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR

Ardından söz alan KOSGEB Başkan Yardımcısı Ahmet Karakoç ise ev sahipliğinden ötürü Samsun TSO’ya teşekkür ederek, “Proje kapsamında özellikle kümelenme konusunda eğitim düzenledik. Eğitimin sonunda da oldukça iyi veriler elde ettik. Bu konuda çalışmalarımız hala devam ediyor. Bir başka çalışmamız ise Almanya’dan gelen uzmanların katılımı ile Gaziantep ve Konya’da yaptığımız ve iki ilde daha yapacağımız teknoloji transferi yapıları yönelik yürüttüğümüz faaliyet. Bu çalışmamız, Odaların ve üniversitelerin katkısı ile yerel dinamiklerin hareketlendirilmesi ve daha aktif gündeme getirilmesi konusunu kapsıyor. Bu faaliyetler Eylül ayında Kocaeli ve Bursa’da tekrarlanacak. Aralık ayında da Ankara’da komple bir değerlendirme yapacağız. Yürüttüğümüz çalışmalar sonunda iyi neticeler alacağımızı umut ediyorum” diye konuştu. İHA