CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, görevinden istifa ettiğini, partisinin kurultayında genel başkanlığa aday olacağını açıkladı. CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, 5-6 Eylül’de yapılacak olağanüstü kurultayda genel başkanlığa aday olduğunu açıkladı.Meclis’te düzenlediği basın topalntısında grup başkanvekilliğinden istifa ettiğini belirten İnce, genel başkanlığa da aday olduğunu ve bununla ilgili ayrıntılı bir basın açıklaması yapacağını söyledi. Basın toplantısında sözlerine, "Marjinal bir zihniyet siyaset dünyasını işgal etti" diye başlayan İnce, "Yolsuzluğu, yoksulluğu, yasakları yok edeceğiz diye gelenler , 3Y konusunda uzman oldular... Türkiye’nin yeniden yapılanması ve yaraların sarılmasına ihtiyaç vardır... Türkiye normalleşmeli ve siyaset bu noktada özeleştiri yapmalıdır" şeklinde konuştu. Özgürlükçü bir demokrasi, toplumsal mutabakat ve yeni bir anayanın acil politikalar olması gerektiğini söyleyen İnce, ülke sorunlarını dile getirdikten sonra, "Çözüm için Türkiye’nin CHP’ye ihtiyacı vardır ancak mevcut yönetimin bu noktada çözümü yoktur. CHP çözüm ve umut olmaktan uzaktır" dedi.GENEL BAŞKANLIĞA ADAYIM"İnce sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bugün itibariyla, yasal sorumluluk olmamasına rağmen grup başkanvekillği görevimden istifa ettim. Önce genel başkanı aradım ve kendisine bilgi verdim, ardından da istifa dilekçemi gönderdim. Ne için istifa ettiğimi biliyorsunuz. Kurultay tarihi belli oldu ve genel başkanlığa aday olacağım. 'İstifa edecek mi etmeyecek mi?' tartışmaları olduğu için bugün burada istifamı açıklıyorum, başkanlık adaylığıyla ilgili de partimde açıklama yapacağım..."


Mevcut yönetimin baskın bir kurultay yaptığını ve korkuları olduğunu söyleyen İnce, "15 günde kurultay yapıyorlar, korkularını hissediyorum ve zaten onun için adayım. Baskın bir kurultay yapılıyor; seyirci almadan, partili olmadan, milletten kaçarak sinema salonu gibi bir salonda kurultay yapılıyor..." diyen İnce, "Tüm üyelere ve delegelere sesleniyorum" diyerek şunları söyledi:"BİRİNCİ PARTİ YAPAMAYAN GİDER"Beni seçerseniz ilk işim tüzüğü değiştirmek olacak. Partide demokrasi olacak, genel başkanın yüzde 15 kontenjanı olmayacak; siyasi partiler yasasındaki yüzde 5 kontenjanı kullanacağım, parti içi bütün seçimler yargıç gözetiminde yapılacak. Partili hiçbir üye genel merkez binasında adaylık için beklemeyecek. Bütün adaylıklar üye bazında belirleneceği için partili sandığa tıpış tıpış değil koşa koşa gidecek. Güçlü genel sekreterlik makanımı yeniden oluşturacağım. Genel başkan olursam, ‘yerel ya da genel ilk iki seçimde partiyi birinci yapamayan genel başkan istifa etmiş sayılır’ hükmünü koyacağız. Koltuğa yapışıp kalmak olmayacak..."