Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde bulunan Gençlik Merkezi tarafından öğrencileri bilgilendirmek amacıyla ‘İlk Yardım ve Can Kurtarma’ semineri düzenlendi.
Gaziantep Gençlik Merkezi, ‘İlk Yardım ve Can Kurtarma’ semineri düzenleyerek öğrencileri bilgilendirdi. İl Afet Acil Durum Müdürlüğü Arama Kurtarma Teknisyeni Bülent Akçabay, Sağlık Memuru Kibar Kesler, Gaziantep Anadolu Lisesi Rehberlik Öğretmeni Cemal Bağcı ve Gaziantep Gençlik Merkezi Gençlik Liderleri’nin katılımıyla düzenlenen seminere çok sayıda öğrenci ilgi gösterdi.
Seminerde öğrencilere ilk yardım müdahaleleri ve can kurtarma ile ilgili çeşitli bilgiler verilirken, bazı yöntemler ise uygulamalı olarak anlatıldı. Düzenlenen bu seminer ile birlikte öğrencilerin günlük yaşamlarında karşılaşacakları kazalara karşı neler yapabileceklerinin bilgisi verildi. Can kurtarmada ilk yardımının önemini de anlatan konuşmacılar, daha sonra öğrencilere ilk yardım yöntemlerini uygulamalı olarak göstererek seminere son verdi.