Gaziantep Gençlik Merkezi Kültür Sanat ve Spor Kulübü Derneği tarafından yürütülen Hayallerin Ritimle Buluşması Projesi 13 – 18 yaş arası gençlere önemli fırsat tanıyor.

Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Şahinbey Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün birlikte organize ettiği projeye katılan öğrencilere günlük 4.25 lira harçlık verilecek. Toplamda 13-18 yaş arası 90 öğrenci projeden faydalanacak. Kurslar 8 ay boyunca devam edecek ve proje sonunda konser verilecektir. Ayrıca proje kapsamında Gaziantep in turistik yerleri gezilecek ve sonrasında piknik yapılacak.

ENGELLİ GENÇLERE İMKAN SAĞLANACAK

Amaçlarının ekonomik, eğitim, kültürel, sosyal, sanatsal ve fiziksel yönden(işitme engelli) dezavantajlı, kırsal diye tabir ettiğimiz taşrada yasayan gençlerin sosyal hayata entegrasyonunun sağlanması olduğunu ifade eden proje koordinatörü Ayşe Pakdil, “Fırsat eşitliğinin oluşturularak, kültürel ve sanatsal yönden gelişimlerini desteklemektir. Bu amaç doğrultusunda dernek olarak bağlama, gitar, keman gibi müzik kurslarıyla gençlerimizin okul saatleri dışında da derneğimizde vakit geçirmelerini ve kurslar sayesinde sosyalleşmelerini desteklemektir. Sağlıklı, özellikle engelli gençlerimizin sosyal ortama dâhil olma ve uyum sağlama becerilerinin gelişmesine katkı sağlanacaktır. Gençlerde öz güven duygusunu geliştirerek, kendilerini daha rahat ifade edebilmelerine olanak sağlanacaktır. Derneğimizde açılacak kurslar sayesinde; dezavantajlı gençlerimiz için yeni bir sosyal ortam oluşmuş olacak ve onları sokaktan ve kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmış ve boş zamanlarını etkili ve verimli geçirmelerini sağlamış olacağız” şeklinde konuştu.

MUHARREM TÜRKOĞLU