19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri açılışı Soma’da yaşanan felaket nedeniyle hüzünlü başladı. Gaziantep Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 15 Mayıs ‘Gençlik Haftası’ nedeniyle Atatürk Anıtına Çelenk sunumu gerçekleşti.

Demokrasi meydanında düzenlenen törene Gaziantep Vali Yardımcısı Cemalettin Özdemir, Gaziantep Gençlik ve İl Müdürü Ömer Faruk Şiran, Gaziantep Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Tören Şehitlerimiz ve Manisa’nın Soma ilçesinde ölenler için bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Daha sonra Gaziantep Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Faruk Şiran Atatürk anıtına çelenk sundu.

Tören de açıklama yapan Şiran öncelikle Manisa’nın Soma İlçesinde ölenlere Allah’tan rahmet diledi. Şiran konuşmasını daha sonra şöyle sürdürdü: “Öncelikle Manisa’da yaşamını yitiren maden işçilerimizin ailelerine sabır, ölenlere Allah’tan rahmet biliyorum. Rabbim mekanlarını cennet eylesin inşallah. 15-21 Mayıs ‘Gençlik Haftası’ 19 Mayıs Bayramı etkinlikleri nedeniyle gençlik haftasının başlangıç günü olan bugün çelenk sunumu törenini gerçekleştirmiş bulunmaktayız. 19 Mayısta da çelenk sunma etkinliği yapılacak. Bunun dışındaki tüm etkinlikler sayın başbakanımız tarafından iptal edilmiştir. Tüm Türkiye genelinde 19 Mayıs Atatürk anma Gençlik ve Spor Bayramı yasımız nedeniyle iptal edilmiştir.”

MUHARREM TÜRKOĞLU