Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Organ Nakli Merkezi başarılı organ nakilleriyle adından söz ettiriyor. İki genç insan Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Organ Nakli Merkezi’nde yakınlarının bağışladığı böbreklerle hayata yeniden gülümsedi.

Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Genel Müdürü Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, herkesin organ bağışına ihtiyaç duyabileceğini ifade ederek, “Bizim başımıza gelmez deyip görmezden gelmektense, her an biz de yaşayabiliriz deyip organ bağışını desteklemeliyiz. Özel Sani Konukoğlu Hastanesi olarak organ nakli konusunda elimizden gelen en iyi hizmeti vermek için buradayız” dedi.

Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Organ Nakli Merkezi Sorumlu Hekimi Doç. Dr. Fatih Yüzbaşıoğlu ise organ bağışının önemine işaret ederek, “Her yaştan hasta bizim için çok değerlidir. Ancak özellikle hayata yeni başlayan, önünde uzun bir yaşam olduğunu düşündüğümüz gençlerimizin organ bağışıyla yaşama yeniden sarılmaları mümkünken, bağış yetersizliği yüzünden çok ciddi sağlık sorunları yaşaması, hatta üzülerek ifade etmeliyim ki hayatlarını kaybetmesi maalesef çok ciddi bir toplumsal sorun” diyerek, organ bağışının önemini vurguladı.

HERKES BİLİNÇLİ OLSUN

Kahramanmaraş’ta yaşayan Fatih Güzel, “Hem annemin hem de babam böbreğini vermek istemesi, benim için büyük bir şans. Ama diyaliz arkadaşlarım benim kadar şanslı değil. Keşke aileler bu konuda daha bilinçli olsalar. Oysa organlar toprakta çürüyor, ama nakille başka bedenlerde can buluyor. Bu yüzden organ bağışı konusunda insanların daha duyarlı olmalarını istiyorum” dedi.

BABA MUTLU

Baba Süleyman Güzel (52) ise oğluna ilk rahatsızlandığı andan itibaren hem kendinin hem de eşinin ben böbreğimi vermek istediğini ifade ederek, ‘’Ama oğlum kabul etmedi. Ben çalışmak zorunda olduğum için bana kıyamadı” diyerek duygularını dile getirdi. Anne Cennet Güzel (54) “6 çocuğum var. 4’ü bekar olmasına rağmen biran olsun düşünmeden sadece oğlum kurtulsun diye böbreğimi bağışlamak istedim. Oğlumu o halde görmek, her gün bir ölümdü. Halbuki ben evladımın bu şekilde acı çekmesine dayanamıyordum. Kısmet oğlum için böbreğimi bağışlamak bana nasip oldu. Şükürler olsun. Bunlar artık geride kaldı. Herkese teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

AĞCA: HERKES ORGAN NAKLİ İÇİN BAĞIŞ YAPSIN

Hatay’da yaşayan Hüseyin Ağca, annesi, dayısı ve amcasının nakil için kendini yalnız bırakmadığını ve organ nakli vericisi olarak Gaziantep’e birlikte geldiklerini belirterek, "Verileri ve yaşı daha uygun olduğu için dayımın böbreğinin daha uygun olduğu söylendi. Ben şanslıydım çünkü hastalığım ortaya çıktıktan hemen sonra yakınlarım böbreklerini vermek istediler. Allah kimseye yaşatmasın. Herkes organ nakli için bağış yapsın. Özel Sani Konukoğlu Hastanesi’nden Dr. Erkan Mahsereci’ye, Dr. Fatih Yüzbaşıoğlu’na, hemşirelere, hastane çalışanlarına ilgi ve hizmetlerinden dolayı teşekkür ederim"dedi. İnşaat işiyle uğraşan 3 çocuk babası olan dayı Muzaffer Ağca (40) ise “Yeğenimin ihtiyacı olduğunu duyduğum an hiç düşünmeden böbreğimi veririm dedim. Çok şükür sağlığına tekrar kavuştu. İkimizde gayet sağlıklıyız. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim’’ sözlerine yer verdi. HABER MERKEZİ