Gaziantep Üniversitesi Anfi Tiyatro’da yapılan geleneksel yemek yarışmasına Türkiye’nin dört bir yanından alanında uzman genç şefler, üniversitelerin turizm, otelcilik ve aşçılık okullarından öğrencilerin yanı sıra vatandaşların da katılımı ile yapıldı. Etkinliğin ilk gününde genç şefler Rafet İnce ve Cüneyt Asan ile buluştu.

BAKLİYAT YILI İLAN EDİLDİ

Şef Rafet İnce, yarışma öncesinde yaptığı açıklamada, bu yılın, “bakliyat” yılı ilan edildiğini ve bu açıdan yarışmada yapılan ana yemeğin bakliyatlardan oluştuğunu, aynı zamanda dünyanın birçok bölgesinde insanların ekmek bulamadığını ifade ederek, “Biz hem bakliyata hemde dünyada ekmek sıkıntısı çeken insanlara dikkat çekmek için bu yarışmayı düzenledik. Yarışmanın içinde bayat ekmek ile bakliyatı mecburi tuttuk” dedi.

MESAJ VERMEK İSTEDİK

Gaziantep Aşçılar Derneği Başkanı Battal Yıldırım ise, toplumsal duyarlılık projesinde toplumsal mesaj vermek istediklerini aktardı. Battal, bu açıdan toplumu ilgilendiren bir yarışma yaptıklarını ifade ederek, “Geleneksel mutfağımıza sahip çıkmak istedik. Bu açıdan genç nesil ile ninelerimizin yemeklerini yarıştırdık. Bugün burada 80 yaşında bir nine ile 18 yaşındaki torunu kıyasıya yemek yarışına girdiler. Gaziantep ilk’lerin şehridir. Bugün de bir ilk’i gerçekleştirdi ve farklı konsepte yemek yarışması yaptı. Bundan sonra herkesin kendi mutfağına sahip çıkmalarını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

YARIŞMALAR SONUÇLANDI

Gün boyu devam eden yarışmalar da sonuçlandı. Buna göre; ana yemek kategorisi birincisi Harran Üniversitesi olurken, başlangıç kategorisi birincisi Aydın Menderes Üniversitesi, tatlı kategorisinde ise Adıyaman Üniversitesi birinci oldu. Genel klasmanda üçüncü Nevşehir Üniversitesi, ikinci Harran Üniversitesi, birinci ise Adıyaman Üniversitesi oldu. Juri özel ödülü ise Okan Üniversitesi’ne verildi. BÜLTEN