Gaziantep Ticaret Odası AB Bilgi Merkezi tarafından AB Öykü Yarışması'na katılacak genç kalemler için Avrupa Birliği ve öykü yazma teknikleri konusunda bir eğitim semineri düzenlendi.

GTO'nun Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ve T.C. Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde düzenlediği AB Öykü Yarışması çerçevesinde 21 ilde düzenlenen eğitim seminerleri dizisinin Gaziantep etabı bugün gerçekleştirildi. GTO Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen ve Öykü Yazarı Cemil Kavukçu ve Avrupa Takımı Üyesi Nilgün Arısan Eralp konuşmacı olarak katıldıkları seminerde 9 ve 10. Sınıf öğrencilerine AB temel değerlerinden “Farklılıklar İçinde Birlik” ilkesi ve öykü yazma teknikleri anlatıldı.

AB'YE GEZİ ÖDÜLÜ

Seminerde, Öykü yazarı Cemil Kavukçu öykü yazma teknikleri konusunda öğrencilere bilgiler verirken, Avrupa Takımı Üyesi Nilgün Arısan Eralp de, bu yıl ki yarışma konusu olan “Farklılıklar İçinde Birlik” konusunda öğrencilerle paylaşımlarda bulundu. Türkiye'deki AB Bilgi Merkezleri'nin bulunduğu 21 ildeki 9. ve 10. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen AB Öykü Yarışması'nın ulusal etabında dereceye giren ilk 3 öğrenci Brüksel ve bir AB ülkesi gezisi ile ödüllendirilecek.