GAÜN Tıp Fakültesi İngilizce ve Türkçe Tıp Dönem 3 öğrencileri için düzenlenen Beyaz Önlük Giyme Töreni’nde 169 öğrenci beyaz önlüklerini giyerek hekimliğe ilk adımını attı.
Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Tıp Fakültesi İngilizce ve Türkçe Tıp Dönem 3 öğrencileri için Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Beyaz Önlük Giyme Töreni’nde 169 öğrenci beyaz önlük giydi ve hekimliğe ilk adımını attı.
Konuşmasına güzel bir haber vererek başlamak istediğini belirten Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Levent Elbeyli, Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerinin Çukurova Üniversitesi’nde yapılan bir etkinlikte bölge üniversiteleri arasında yapılan bilgi yarışmasında birinci olduğunu söyledi.
Prof. Dr. Elbeyli, “Bu özel ve güzel gün acılarımızla birlikte bize umut vadeden bir gün olsun istiyorum. Geleceğe adım atan siz değerli meslektaşlarım, bu giyilecek gömlekler mesleğinizin onurunu, güvenini ve faziletini taşıyacağınız birer anlam ifade edecektir. Lütfen buna sahip çıkınız. Her şekilde zorluğa ve sıkıntıya rağmen doğruluktan, sevecenlikten, etik ve deontolojik yoldan ayrılmayınız. İnsanlarımızın ve insanlığın buna ihtiyacı var” diyerek, öğrencilerden iyi bir hekim, iyi insan ve iyi yurttaş olmalarını istedi.