Siyasi Parti İl başkanları seçim çalışmaları sırasında görüntü ve ses kirliliği konusunda hassas olduklarını söyledi. Ökkeş Özekşii’nin “Haftaya Bakış” köşesinde dile getirdiği konuya hak veren Ak Parti il Başkanı Eyüp Özkeçeci, vakit namazlarında araçların sesini kıstıklarını, okul önlerinde, hastane önlerinde araçları sessiz geçirdiklerini söylerken, CHP İl Başkanı Sait Köse ise, her sabah ve öğle seferi öncesi arkadaşları uyardığını özellikle cami, okul önlerinde hassas olmalarını istediğini belirtti. MHP İl Başkanı Muhittin Taşdoğan da açıklama yaptı ve en düşük desibelle anons arabası gezdiren parti olduklarını söylerken, “Bizim araçlarımızda dikkat ederseniz 2 hoparlör var. Sanayi odası başkanımızın bir açıklaması olmuştu, ses kirliliği ile ilgili. Buna tek uyan siyasi parti biziz” dedi.

GELENEK KURAL OLDU

Ak Parti Gaziantep İl Başkanı Eyüp Özkeçeci, görüntü ve ses kirliliği konusunda çok hassas olduklarını söyledi. Özkeçeci, “Vakit namazlarında araçların sesini kısıyoruz. Okul önlerinde, hastane önlerinde sessiz geçiriyoruz. Tabi seçimler şölen havasında geçiyor. Seçime kadar araçlar çalışacak. İnsanlara ulaşabilmemiz bir gelenek oldu, kural oldu” dedi.

BAZI NOKTALARDA HASSASIZ

Sınavlarda hassas olduklarını, bundan sonra da bu hassasiyeti sürdüreceklerini dile getiren Özkeçeci, “TEOG sınavında iki gün boyunca yayın yapmadık. Öğrencilerimizin hepsi bizim evladımız. Seçimler bir şölen havasında geçiyor. İlla bir ses olacak. Anons araçları seçimin şöleni olmazsa olmazı. Ancak dediğim gibi bazı noktalarda hassas olmak şartıyla” diye konuştu.

ARKADAŞLARI

UYARIYORUM

CHP Gaziantep İl Başkanı Sait Köse, gürültü ve çevre kirliliği konusunda hassas olduklarını, partilileri sürekli bu konuda uyardığını söyledi. Köse, “Gürültü ve görüntü kirliliği de oluyorsa gayri ihtiyari oluyordur. Vatandaş gürültüden rahatsız olmasın diye dikkatli davranıyoruz. Her türlü kirliliğe karşı olan bir insanım. Sabah seferi, öğlen seferine çıkmadan arkadaşları uyarıyorum. Okul alanları, hastane, cami ve özellikle ezan saatlerinde namaz saatlerinde hassasiyet göstermelerini rica ediyorum, tekrar hatırlatıyorum. Sınav zamanlarında hassasız. TEOG sınavında araçları sabahtan öğleye kadar sefere çıkartmadık” dedi.

HASTASI OLAN VAR,

BEBEĞİ OLAN VAR

MHP Gaziantep İl Başkanı Muhittin Taşdoğan, gürültü kirliliği olmasın diye araçlarını düşük desibelde dolaştırdıklarını söyledi. Taşdoğan, “Anons araçları içerisinde en düşük desibele sahip araçlar bizim. Evde hastası olan var, bebeği olan var. Gürültü kirliliği bizi rahatsız ediyor. Bizim araçlarımızda dikkat ederseniz 2 hoparlör var. Seçim büromuzun dışına bayrak asmıyoruz. Diğerleri asıyorlar. 50 tane giydirilmiş propaganda aracımız var. Yüzde 50’sine ses sistemi taktık. Saat 17.00’de hepsini garaja koyuyoruz. “ dedi.

SANAYİ ODASI

BAŞKANININ

AÇIKLAMASINA UYDUK

‘Çevre kirliliği gürültü kirliliği, ses ve ışık kirliliğine elimizden geldiği kadar fırsat vermiyoruz’ diyen Taşdoğan, “Seçmen klasik tarzda propagandayı istiyor. Ancak biz yine de dikkatli davranıyoruz. Bunun için yoğun bir çaba gösteriyoruz. Bisikletle propaganda yapıyoruz. Bilbolarlarımızı bisikletlerle taşıyoruz, elde taşıyoruz. Bu konuda siyasi partiler içinde en hassas biziz. Sanayi odası başkanımızın bir açıklaması olmuştu, ses kirliliği ile ilgili. Buna tek uyan siyasi parti biziz” diye konuştu.

ARAÇ KULLANMAZSAK

VATANDAŞ BİZİ YOK SAYIYOR

Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Karalar da, gürültü ve görüntü kirliliği konusunda duyarlı olduklarını söyledi. Karalar, “Şehir içinden geçen 5-6 aracımız var. İtina gösteriyoruz. Yüksek sesle açmıyoruz. Ne yazıkki biz istemesek de böyle bir gelenek olmayınca vatandaş sizi yok saydığı için biz de anons arabaları kullanıyoruz. Kendi imkanlarımız ölçüsünde araçlarımız dolaşıyor. Kullanan arkadaşlarımızı hem namaz saatlerinde, hem okul, hem hastane gibi yerlerde rahatsız olunacak yerlerde vatandaşa sıkıntı çıkarmamaları konusunda uyarıyoruz” dedi.

Meral KINACILAR