Los Angeles’te yeni bir ticaret odası kuruldu. Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık, Gaziantep'in binlerce yıldır bir ticaret merkezi olduğunu belirtti.

Amerika'nın Güney Kaliforniya bölgesinde 40 kişiden fazla kurucu ile kar amacı gütmeyen yeni bir organizasyon kuruldu. Western American and Turkish Chamber of Commerce, united and strong (Batılı Amerikan ve Türk Ticaret Odası, Bileşik ve güçlü) ya da kısaca WATCH-US. Bölgeyi 70 kişiye yakın bir heyetle ziyaret eden Gaziantep Ticaret Odası ile İşbirliği anlaşması imzalayarak çalışmalarına başlayan örgütün başkanı Gürkan Süzer, ABD'nin batı yakasının Türk ihracatçısı için yeni bir Pazar olduğu ve yatırımlar için de özellikle IT, enerji ve biyomedikal araştırmalarına yönelik yatırımlar için de cazip olduğunu belirtti.

GELECEKTEN UMUTLUYUZ

Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık da, yaşanan Suriye göçmen krizine rağmen, gelecekten umutlu olduklarını ve doğrudan yabancı sermaye yatırımları ve ihracat potansiyellerinin yüksek olduğunu, Gaziantep'in binlerce yıldır bir ticaret merkezi olduğunu belirtti. Gaziantep heyeti ayrıca San Fransisko'daki Silikon vadisini de ziyaret edecek. DHA