Şirketler, verileri daha iyi kullanabilmek için, mevcut sistemleri ve süreçleri değiştirmeye istekli olmalı. Ve büyük veriler kullanan şirketlerin, genellikle sahip oldukları verilere dayanan tamamen yeni gelir akışları geliştirerek, büyük veriler kullanmayan şirketlerden daha yüksek gelirler elde ettikleri görüldü. Bulut tabanlı bağlantıdan daha fazla iş değeri türetilebiliyor çünkü her cihazda bilginin kullanılabilirliğini kolaylaştırıyor. Bu da ekip üyeleri, iş ortakları, tedarikçiler ve müşteriler arasında kolayca paylaşılabileceği anlamına geliyor. Yeni ekip üyelerinin hiçbir BT becerisi gerekliliği olmadan platforma anında erişebilmeleri sayesinde kuruluşlar daha çevik hale gelebiliyor.

Ticari tabloya uzun vadeli bakan bir seçenekler portföyü geliştirerek şirketler, karşılıklı değer yaratmak için etkileşime giren iş ortaklarından ve müşterilerden ağlar kurabiliyor. Başarılı hiper bağlanabilirlik; bütün tabloyu göstermeyen bir alt kümeye değil, bütün şirket bilgilerine göre hızı, risk almayı ve denemeyi teşvik eden teknoloji, kişiler, süreç ve şirketlere ve bunun ekosistemine dayalıdır.

Güvenlik endişeleri ortadan kalkıyor

Pek çok şirket için, güvenlik endişeleri bulut üzerinden hiper bağlanabilirlik konusunda önemli bir engel oluşturur. Verileri tesis içerisinde barındırmanın bulut üzerinde barındırmaktan daha güvenli olduğuna inanırlar. Ancak kanıtlar tam tersinin doğru olduğunu ve profesyonelce yönetilen bulut verilerinin daha güvenli olduğunu göstermekte. Çünkü güvenlik ihlallerinin yaklaşık %43'ü kuruluşların içinden geliyor. Veri erişimini yöneten bulut barındırma şirketleri tarafından kullanılan teknoloji, en az tesiste elde edilebilecek seviyede sağlam. Yani dışarıdaki bilgisayar korsanları en yeni güvenlik önlemleriyle karşı karşıya gelirken, içeridekiler de muhtemelen hemen keşfedilecek.