Bu sene yeni bir yapılanmaya gittiklerini söyleyen Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Futbol Şube Sorumlusu Salih Sezgin dinamik, genç, çok koşan ve hedefi olan futbolcuları kadroya kattıklarını söyledi.

Kurum takımı olmaları nedeniyle güven duyulan bir kulüp olduklarını aktaran Sezgin, ileriye dönük projeler hazırladıklarını dile getirdi.

Gaziantepli futbol severlerin geçmiş yıllarda başarıya alıştığını ama alınan sonuçlar nedeniyle futbol küstüklerini ifade eden Sezgin, şehri kucaklayıcı ve bütünleyici olmaları gerektiğini savundu.

Aileden gelen bir duruşlarının olduğunu açıklayan Sezgin, “Babadan gördüklerimizi uyguluyoruz” dedi.

HEDEFSİZ DEĞİLİZ

Geçen sezonun ara transfer döneminde takımın iskelet kadrosunu oluşturmaya başladıklarını söyleyen Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Futbol Şube Sorumlusu Salih Sezgin, “Aynı zamanda bu sezon ki transferlerimizi de planlarımız doğrultusunda gerçekleştirdik. Bu doğrultuda aramıza yeni katılan gelecek vaat eden, genç ve mali yönden de çok fazla yük olmayacak futbolculardan kurulu bir takım yaptık. Aramıza katılan arkadaşlarımızın hedefleri olması cabası oldu. Şu an ki çalışmalarımız devam ediyor, bir iki eksik transferimiz kaldı onları da tamamlayarak yeni sezon da ligi tamamlayabileceğimiz en iyi nokta da bitirmeye çalışacağız. Tabi ki biz bu yapılanmayı planlarken önümüze iki yıllık bir süreç koyduk, bu sezon da hedefsiz değiliz hedefimiz var ve kaliteli üst düzey oyuncuları kadromuza kattık. Genç olmalarına rağmen bu ligde kendilerini kanıtlayan oyuncuların takviyesini yaptık. Bu bağlam da iki yıllık proje altında takviyelerimizi gerçekleştirdik. Bu sezon bitirebileceğimiz en iyi yerde bitirmeye çalışacağız ama 2 yıllık periyot içerisinde elbette ki hedefimiz üst lig olacak” dedi.

ORTAK AKILLA HAREKET EDİYORUZ

Geçen sezon yapılan transfer politikasının teknik olarak gerçekleştirildiğini ifade eden Sezgin, “Oyun mantalitesi ile alakalı transferler yapılmıştı. Bir atasözü vardır ‘Her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır’ bu örnekle her teknik direktörün kendine göre bir oyun stili vardır. Geçen sene sezon başında tecrübeli isimleri kadroya katarak daha tecrübeli oyuncularla hareket edelim düşüncesiyle yola çıktık ama bizim bu sene ki politikamız hem gençlere ve hem de geleceğe yatırım yaparak hareket ettik. Dikkat edilirse özellikle genç futbolcularla yapılan sözleşmeleri üç yıllık olarak imzaladık, hatta dört ve beş yıllık olanlar var. Sezon içerisinde scuat ekibimizin çalışması oldu. Yaklaşık 100 – 150 oyuncuyu izleme olanağı oldu. Scuat ekibinin bizlere vermiş olduğu liste doğrultusunda hareket ettik ve Büyükşehir Belediyespor adına yakışan transferleri gerçekleştirdik. Biz daha dinamik, genç, çok koşan ve hedefi olan futbolcuları kadromuza katma yönün de karar aldık. Tabi bu bağlamda Hakan hocamızın da sunmuş olduğu rapor doğrultusunda hareket ettik. İnanıyoruz ki yapmış olduğumuz transferler kendilerini kanıtlamış oyunculardır. Geçen sezon ile bu sezon ki transfer politikamızın farkı sadece mantalitedir. Teknik ekiplerin vermiş olduğu raporlar doğrultusunda hareket edildi. Transfer komitemizin de bire bir izlediği ve görüştüğü oyuncuları transfer ettik. Tamamıyla ortak akıl ve ortak fikir doğrultusunda gerekli mesailer veriyoruz ve yapmış olduğumuz transferlerin arkasında duruyoruz. Her kesin zevkle izleyeceği bir takım olacağımıza inanıyorum” dedi.

BİZE GÜVENİYORLAR

Transfer etmek istedikleri futbolcularda büyük zorluklar yaşamadıklarını aktaran Sezgin, “Sonuç itibarıyla burası bir kurum takımı. Onursal başkanımız, başkanımız ve yöneticilerimiz tamamıyla oyunculara güven veriyor. Futbolcu bu takıma geldiği zaman ileriye dönük planlarımı rahatlıkla yapabilirim düşüncesiyle geliyorlar ve kulüple sorun yaşamayacağını bildikleri için fedakârlık yapanlarda oluyor. Özellikle kurum takımı olmamızın artısı oluyor. Bizleri o kadar futbolcular arıyor ve manejeler o kadar fazla rahatsız ediyor ki bunların içerisinde çok üst düzey oyuncular da yer alıyor. Bu da güvenden kaynaklanıyor ve bunun kolaylığını yaşıyoruz” dedi.

SİNERJİ OLUŞTU

Teknik direktör Hakan Kutlu ile hedefleri doğrultusunda uyumlu bir sinerji oluştuğunu söyleyen Sezgin, “Kendisinin tecrübesine ve ileriye dönük görüşlerine inandığımız, güvendiğimiz hocamız. Hedeflerimiz aynı doğrultuda uyuştuğu için hocamızın bize sağlayacağı katkıdan ve ileriye dönük projeler konusunda şu ana kadar hiçbir problem yaşamadık ve yaşamayacağımızı da düşünmüyoruz” dedi.

ŞEHİR FUTBOLA KÜSTÜ

1991 yılından bu yana Kamil Ocak stadyumunda maçlara gittiğini açıklayan Sezgin, “Ben saat 10.30’da PAF takımının maçını izlemeye gidip akşam saat 19.00’da başlayacak maçı orada bekleyen biriyim. O zamanlarda futbol adına büyük bir heyecan vardı ve Gaziantep halkında farklı bir görüş vardı. Son yıllarda bu şehrin halkı futbola küstü. Bu nedenle futbol severler haklı olarak farklı başarılar bekliyorlar. Geçmişten gelen bir başarı olduğu için taraftarların beklentisi de büyük. Transferler olsun, başarılar olsun artık futbol severleri tatmin etmiyor, futbola küsmüş durumdalar. Geçen sene yönetim olarak şehrimizde ki üniversitelerde çalışmalar yaptık, okullarda paneller düzenledik ve gençlerimizi stadyuma çekme adına çalışmalarımız oldu. Hatta bilet fiyatlarını neredeyse 1 liraya düşürdük, sırf tribünlerimiz dolsun istedik ama taraftarları getirmenin tek yolu başarıdır. Başarı geldiği vakit tribünler zaten kendiliğinden dolacaktır. Şu anda her kes heyecanla bekleme durumunda başarı ile taraftarlarımız gelecektir buna inanıyorum” dedi.

BABADAN GÖRDÜK

Babası Ali Sezgin’in 1989 yılından bu yana futbol camiasında olan bir isim olduğunu kaydeden Sezgin, “ Kendisi sevilen de bir kişidir ve bize güzel bir nam bırakmıştır. Bugün hangi noktaya gidersek babamın avantajlarını görüyoruz. 1989 yılında ben 7 yaşındaydım ve o sene Gaziantepspor’un şampiyonluğunu yaşamıştım. Marcello, Balolo, Osmair gibi futbolcular ben küçükken evlerimizde yatan insanlardı. Yani o günden bu yana aradan yaklaşık 25 yıllık süreç geçmiş çocukluktan bu yana futbolun içerisinde büyüdüğüm için avantajlarını görüyorum. Ben PAF takıma kadar da oynadım. Orta sahada görev yapıyordum ve çok da iyi sol ayağım vardır. Futbolu çok iyi bildiğim için yöneticilikte ister istemez babadan oğula geçiş oldu. Babamın geçmişten bu yana bir duruşu vardı benim de bir duruşum var. Hem bu kulübe hem de babama layık olacak şekilde hareket ediyorum. Babamın ikili ilişkileri kuvvetlidir, tamamıyla abi – kardeş ilişkisi içerisinde hareket etmiştir. Benim de aynı karakteri devam ettirerek futbolcularla, teknik ekiple ve yönetim kurulu ile birlikte tamamen samimi bir şekilde hareket ediyorum. Yani babadan ne gördüysek o şekilde hareket etmeye çalışıyorum” dedi.

BÜTÜN OLMALIYIZ

Büyükşehir Belediyespor ’un sonuç olarak Gaziantep ismini taşıdığını sözlerine ekleyen Sezgin, “Netice de bu şehri temsil ediyor, bu takım sadece futbolcular ve yönetim kuruluyla anılan bir takım olmaması lazım. Basınıyla, taraftarıyla, sivil toplum örgütleriyle ve her noktanın destek vereceği bir butik takım haline gelmesi gerekiyor. Biz başarıları getirdikçe her kesin de bizim yanımızda olacak pozisyonu yaratacak bir takım oluşturuyoruz. İnşallah bu sinerjiyle birlikte, birlik ve beraberlik çerçevesinde hedeflediğimiz süper lige iki yıllık süreçte el ele kola kola gideriz diye düşünüyoruz” açıklamalarında bulundu.

HABER RÖPORTAJ: MUHARREM TÜRKOĞLU