BDP'nin oyunu bir önceki seçime göre artıran Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Demirbaş, bu seçimin BDP için oy artışının yanısıra, BDP algısındada olumlu bir gelişmeye neden olduğunu ve bunun da önemli bir kazanım olduğunu söyledi.

BDP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Demirbaş, BDP PM Üyesi Nihat Akdoğan ve HDP Gaziantep İl Örgütü Eş Başkanı Mehmet Karayılan ile birlikte Gazetemizi ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanı Ökkeş Özekşi ile seçim süreci ve sonuçlarını değerlendirdi.

SİYASETİMİZLE ŞAŞIRTTIK

Barış ve özgürlükten yana olan BDP siyasetini insanlara anlatma fırsatı da buldukları bu seçimlerde başarısız olmadıklarını söyleyen Abdullah Demirbaş, "Siyasetimizle insanları şaşırttık ve bize karşı algıları değişti. Tabi bu bizim partimizin anlayışı. Seçim sürecinde annelerin buluşması önemliydi. Şiddete karşı barış çabamızı, ateşe su döktüğümüzü ve barışı tesis etmek için çalıştığımızı göstermeye çalıştık. Türkiye halkalarının barışının önemini ifade etmeye çabaladık" dedi.

BAZAN KAZANMAK, KAYBETMEKTİR

Geleceğe umutlu baktığını, önümüzdeki süreçte güzel şeylerin olacağını düşündüğünü söyleyen Demirbaş, "Köprü taşlarını öreceğiz. Türkiye'yi aydınlık günler bekliyor. Bazen kazanmak kaybetmek, kaybetmek kazanmaktır. Şu anda kazananların birçoğunun kaybedeceğini düşünüyorum" dedi.

KATILIMCI BİR BELEDİYE YAPISI OLUŞMALI

Seçim sonuçlarının Gaziantep'e hayırlı uğurlu olmasını dileyen Demirbaş, "Elbette demokrasilerde rekabet, tatlı bir yarış olacak. Gaziantep'te seçim yarışında demokrasinin nezaketi aşılmadı. Arkadaşlara başarılar diliyorum. Yeni seçilen belediye başkanlarından demokratik katılımcı bir belediye yapısı oluşturmalarını istiyorum" diye konuştu.

ALGIYI DEĞİŞTİRMEYE ÇALIŞTIK

BDP olarak başarısız bir sonuç almadıklarını söyleyen Demirbaş, "Oyumuzu büyükşehir ve yarışa girdiğimiz bütün ilçelerde artırdık. Bu süreçte, BDP algısını değiştirdiğimize inanıyoruz. Bunu bir kazanım olarak görüyoruz. Sivil toplum örgütleriyle biraraya geldik, duygu algılarındaki eksikliği giderdik" dedi.

ELEKTRİK KESİNTİLERİYLE İLGİLİ ENDİŞELERİMİZ VAR

Pazar günü yapılan seçimlerde elektrik kesintilerinden dolayı endişeli olduklarının da altını çizen Demirbaş, "Bazı mahallelerde oylarımızda inanılmaz düşüş var. Örneğin Vatan Mahallesi, Güzelvadi veya bunun gibi çok sayıda mahalle. Ayrıca H Tipi cezaevinden gelen mahkumların oylarının değiştiği yönünde duyumlarımız var. Bununla ilgili elimizde tutanak var. Tüm bunlar bizi oyların sayımı konusunda endişeye sevkediyor" dedi.

MAĞDURİYET POLİTİKASI

Ak Parti'nin seçimlerden zaferle çıkmasını da değerlendiren Demirbaş, Ak Parti'nin 17 Aralık operasyonunu mağduriyet politikası malzemesi yaptığını sözlerine ekledi. Meral KINACILAR