CHP Şahinbey Belediye Meclis üyesi Hasan Türk, garaj tapulu dairelere doğal gaz aboneliklerinin, ortak alanların merkezi olarak ısıtılması kapsamında verilmesinin sorunu tam olarak çözmediğini söyledi. Türk, garaj tapulu daire sahiplerinin doğalgazı müstakil olarak almasının önünün açılması ve geçmişe bir sünger çekilmesi gerektiğini belirtti.

ORTAKLIK SORUNU ÇÖZMEZ

Binaların ortak alanlarında yer alan garaj tapulu meskenlerin ortak alan olarak ısıtılması kapsamındaki abonelik kayıtlarının 26 Mart 2014 itibari ile başladığını hatırlatan Hasan Türk, "Ancak bu uygulama sıkıntıyı çözmeyecek. bir binada 4 tane garaj tapulu daire varsa birine abonelik veriliyor dördünüz aranızda paylaşın deniyor. Ortaklık sorunu çözmez, daha büyük problemler getirir" dedi.

ŞAHİN SÖZ VERMİŞTİ

Gaziantep'te 15 bin civarında garaj tapulu yer olduğunu söyleyen Türk, "Garaj tapulu yerlerin her birine abonelik verilmeli. Bu insanlar tüm birikimleriyle birer daire aldılar. Bu insanları ortak kullanıma itmek doğru değildir. Hepsinin gelir düzeyi bellidir. Ortak kullanım olursa, evde olmadıkları zamanların, yani kullanmayacakları doğalgazın parasını vermek zorunda kalacaklardır. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, seçim öncesi bu insanlara bu sorunun giderileceği yönünde söz vermiştir. Ancak bu şekilde sorunun tam olarak çözümlendiğini söyleyemeyiz. Garaj tapulu yeri olanlardan çok sayıda şikayet alıyoruz. Bizler meclis üyesi olarak vatandaşın sesine kulak vermek zorundayız. Bu konuda geçmişe sünger çekilmesini istiyoruz" diye konuştu.Meral KINACILAR