Yeni yıl için bazı ailelerin sofralarını süsleyecek hindilerin tanesi 50 TL ile 180 TL arasında değişirken eski yıllara nazaran hindilere rağbet olmaması ise satıcıları üzdü. Gaziantep Tavuk pazarı esnafına sorduğumuz bu durumdan satıcılar üzgün.

Esnaf diğer yıllara göre fiyatların makul olmasına karşın alım yapmayan vatandaştan şikayetçi. Esnaflar, '' Hindilerimizin fiyatı 50 TL'den başlıyor 180 TL'ye kadar çıkıyor. Şimdiye kadar hindilerimize pek fazla bir talebin olduğunu düşünmüyorum.Bu sene hindi satışlarımız çok kötü daha önceki senelerde millet yılbaşında yemese bile evine hindi alırken bu sene günde bir iki taneyi zar zor satıyoruz. Hindilerimiz 100-120 TL aralığında satıyoruz geçen sene fiyatlarımız daha pahalıydı neredeyse bir çeyrek fiyatına hindileri veriyorduk bu seneyse fiyatlarımız baya bir düştü fakat geçen seneki satışlarımız yok" dediler.

İŞTE ESNAFIN YORUMU

ERDOĞAN TOPALNACAR (HİNDİCİ)

"GEÇEN SENE HİNDİ SATIŞLARIMIZ DAHA İYİYDİ"

'' Bu sene yılbaşı için120 tane hindi getirdik . Hindilerimizin fiyatı 50 TL'den başlıyor 180 TL'ye kadar çıkıyor. Şimdiye kadar hindilerimize pek fazla bir talebin olduğunu düşünmüyorum. Vatandaşın zaten durumu zor alım gücüde olmadığı için hindiyi düşünemiyor. Geçen sene hindi satışlarımız bu seneden çok daha iyiydi geçen sene yılın bu zamanına kadar 250-300 tane hindi satardık bu sene şimdiye kadar 20 tane hindiyi zar zor sattım.''

FEYZİ ÖZTÜRKMEN (HİNDİCİ)

"HİNDİ SATIŞLARIMIZ ÇOK KÖTÜ"

" Bu sene hindi satışlarımız çok kötü daha önceki senelerde millet yılbaşında yemese bile evine hindi alırken bu sene günde bir iki taneyi zar zor satıyoruz. Geçen sene hatırlıyorum bir günde 50 tane falan satardım bu sene hiçbirşey yok fiyatlarımızda geçen seneye göre düştü fakat vatandaş almıyor. Hindilerimizin fiyatı 70-80 TL arasında vatandaşın hindiye ayıracak parası olmadığı için alamıyor yoksa fiyatlarımız geçen seneye göre düşük. Vatandaşta işsizlik var, parasızlık var vatandaşa ne diyelim? Gelen müşterilerimizin bizi tercih etmesinin nedeni bir doğallığımız iki ucuz olmamız yoksa hindinin kilosunu marketlerde 12 TL'ye bulabilirler ama onlar çiftlik hindisi bizimkilerse tamamen organik hindidir. "

FADIL KARAKURT (HİNDİCİ)

"GEÇEN SENE HİNDİLERİ ÇEYREK ALTIN FİYATINA VERİYORDUK"

"Bu sene satışlarımız şuana kadar normal gitti. Halkımızın bütçesi şuanda çok kötü olduğu için hindi alamıyorlar. Hindilerimiz 100-120 TL aralığında satıyoruz geçen sene fiyatlarımız daha pahalıydı neredeyse bir çeyrek fiyatına hindileri veriyorduk bu seneyse fiyatlarımız baya bir düştü fakat geçen seneki satışlarımız yok. Yılbaşına az bir süre kaldı ama şimdiye kadar toplasak 30 tane hindi sattık. Vatandaşların hindi almamasının nedenini vatandaşın kendi ekonomik durumu olarak görüyorum vatandaş 40-50 TL yevmiye ile çalışırken evine nasıl hindi alsında yılbaşında onu zevkle yesin. Vatandaşın zaten geçim sıkıntısı var."

MUSTAFA ÇAKIOĞLU(HİNDİCİ)

"VATANDAŞLARIN YOĞUN TALEBİ VAR"

"Bu sene yılbaşı için 300 hindi getirdik bunların yarısını sattık. Fiyatlarımız 75 ile 130 TL arasında değişiyor vatandaşlarımızın yoğun talebi var fiyatlarda uygun olunca çokşükür satış oluyor." Haluk ŞAHİN