Türkiye Süper Ligi 2015-2016 sezonuna iyi bir başlangıç yapamayan ve tamamlanan 11 hafta sonunda puan cetvelinde 13. sırada bulunan Gaziantepspor’un, geçen sezondan daha kötü bir performans gösterdiği ortaya çıktı.

G. Antepspor geçtiğimiz sezon, 11 hafta sonunda 4 galibiyet 3 beraberlik 4 yenilgi alırken, attığı 13 gole karşılık kalesinde 15 gol görürken, topladığı 15 puanla 10. sırada yer almıştı. Bu sezon ise Süper Lig’de, A Milli Takım’ın Avrupa Şampiyonası’na hazırlık maçları nedeniyle verilen araya kadar oynanan 11 hafta sonunda, 4 galibiyet 2 beraberlik ve 5 mağlubiyet ile giren Kırmızı-Siyahlı takım, rakip filelere 9 gol atarken, kalesinde ise 17 gol görürken, topladığı 14 puanla dikkatleri üzerine çekti.

HABERLERDE GERİDEYİZ

Medya Takip Ajansı Interpress’in, iki bini aşkın gazete ile dergiyi taradığı incelemede, Kırmızı-Siyahlı takımın göstermiş olduğu bu performansın, yazılı basında Süper Lig’in start aldığı Ağustos ayından bu yana çıkan 10.343 habere yansıdığı saptandı. Gaziantepspor Teknik Direktörü Mutlu Topçu, toplam 1.549 haberle gündeme geldi.

EN ÇOK LARSSON HABERİ ÇIKTI

G. Antepspor’da geride kalan 11 hafta boyunca yazılı basında öne çıkan futbolcular arasında, İsveçli Daniel Larsson 849 haberle ilk sırada yer aldı. Başarılı file bekçisi Z. Karcemarskas, toplam 709 haberle spor sayfalarında ikinci sırada yer alırken, bir diğer yabancı oyuncusu O. Vranjes’in ise 667 habere konu olduğu tespit edildi. Kırmızı-Siyahlı takımda sezon başından bu yana öne çıkan diğer futbolcular arasında Elyasa Süme, John Chibuike, Abuda, Fernando Marçal, G. Arokoyo, Anton Putsila, Damba Camara ile Muhammet Demir’in olduğu saptandı.