Yeni statü gereği kadronun 28 kişiye çıkartıldığını ve bunun da kendileri açısından avantaj olduğunu aktaran Sözeri, bundan sonra rekabette en iyi olanın formayı hak edeceğini belirtti.

Samsunspor karşılaşmasında mücadele eden futbolcuların vücutlarında ki bütün terleri çimlere akıttıklarını ve bu nedenle haklı bir galibiyet elde ettiklerini açıklayan tecrübeli teknik adam, bu hafta sonu karşılaşacakları Gaziantepspor’a karşı saygı duyarak oynayacaklarını söyledi.

GÖNLÜMÜZ KALBİMİZ YÜREĞİMİZ MEHMETÇİKLERİMİZLE

Afrin’de ki operasyondan dolayı Mehmetçiklere başarı dileyen Gazişehir Gaziantep teknik direktörü Erkan Sözeri, “Gönlümüz, kalbimiz, yüreğimiz onlarla. İnşallah kazasız, belasız ve kayıpsız bir operasyonla dönerler, hepimizin içi rahat eder ve tedirginlik kalkar. Bu arada 20 Ocak 1989’da bir kaza geçirmişti, onlara da baş sağlığı diliyorum. Ölenlere Allah’tan rahmet kalanlara ise sabırlar diliyorum” dedi.

HEDEFE OYNAYAN TAKIMIZ

Devre arasında yapacakları hamlelerle oyun anlayışlarının değişebileceğini daha önceden de söylediğini kaydeden Sözeri, “Hedefe oynayan bir takım olacağımızı futbolcu kardeşlerim Samsunspor maçında göstermiş oldular. Gerçekten rakibimizin zor şartları var ama kamuoyunun aksine sahada daha da dirençli olan bir Samsunspor olacağını biliyorduk. 1 – 0 öndeyken onlarında bizimde pozisyonlarımız var ve verdiğimiz pozisyonları da analiz edip rakiplere vermememiz gerekiyor. Samsun maçının geneline baktığımız zaman iyi oynamaya çalışan, pres yapan, oyunun tamamına hakim olan bir Gazişehir takımı vardı bunu da aldığımız net skorla gösterdik. Galibiyetten dolayı oyuncularımı kutluyorum” dedi.

BÜTÜN TERLERİNİ SAHAYA AKITTILAR

Maçtan önce futbolculara yaptığı konuşmada vücutlarında ne kadar ter varsa hepsinin çimlere akıtmalarını istediğini belirten Sözeri, “Bunu yapmaları benim için yeterliydi çünkü bunu yapmaları durumunda sonuç zaten gelecekti. Sağ olsunlar futbolcularda bütün terlerini sahaya akıttılar ve hepsini tek tek kutluyorum. Oyuna gireni çıkanı hepsi elinden geleni yaptı, camiamıza hayırlı olsun. Taraftarlarımıza da teşekkür ediyorum, gerçekten olumlu yönde desteklediler. Tabi bu sonuçları aldığımız takdirde taraftar sayımızın daha da artacağını biliyoruz. Bir de iyi oynadığımızı düşünüyorum, iyi oyunla haklı galibiyet güzel oldu” dedi.

GAZİANTEPSPOR’A SAYGI DUYACAĞIZ

Bu hafta sonu Gaziantep derbisi oynayacaklarını hatırlatan Sözeri, “Gaziantepspor bizim kardeş takımımız ama sahada ki profesyonelliğin gereğini yerine getirmek zorundasınız. Onlarında aldıkları farklı bir mağlubiyet var ama biz nasıl Samsunspor’a karşı saygı duyarak oynadıysak Gaziantepspor’a karşı da saygı duyarak mücadele edeceğiz ve ona göre çalışacağız.

TAKIMDA TATLI REKABET OLACAK

Tugay Kaçar, Segbefia ve İsmail Konuk’un devre arasında kendileri ile antrenman yapamadıklarını ifade eden Sözeri, “Uğur Akdemir ve Webo’da bunlara dâhil. Bu futbolcularımızın birkaç haftaya ihtiyaçları var özel antrenmanlarla yetiştirmeye çalışacağız. İster istemez devre arası transferleri zor geçiyor ve bunlarda geç olduğu için onları hemen takıma dahil edersek sakatlık riski büyük olur. Bu nedenle onları da yavaş yavaş hazırlayıp takıma monte edeceğiz. Takımda tatlı bir rekabet olacak. Kadro sayısı 28 kişi oldu bu da bizi oldukça rahatlattı, bu nedenle rekabetin içinde en iyi olanlar formayı hak edecektir” açıklamalında bulundu.

MUHARREM TÜRKOĞLU