Gazişehir tesislerinin hemen yanı başında inşaatına başlanılan ek bir tesis, tamamen alt yapının hizmetine sunulacak.

Daha önce ki sezonlarda Gazişehir Gaziantep’in lig maçlarını oynadığı futbol sahasına yeni ışıklandırma direkleri monte edilirken, geçici olarak prefabrikten futbolcuların ve teknik ekibin kalabileceği tesisin yapım aşaması sona doğru geldi.

Gazişehir Gaziantep alt yap genel koordinatörü İsmail Acar’ın projeleri doğrultusunda yapımına devam edilen ek tesiste ise tam teşekküllü bir bina, standart ebatlarda bir futbol sahası ve üç adet antrenman sahası yapılıyor.

TÜRK FUTBOLU ÜRETMİYOR

Gaziantep ve bölgede futbola meyilli çocukları anaokulu düzeyinden itibaren yetiştirmeye başlayacaklarını söyleyen Gazişehir Gaziantep alt yapı genel koordinatörü İsmail Acar, “Kulüp başkanımız sayın Adil Konukoğlu başta olmak üzere yönetim kurulumuzun verdikleri desteklerle birlikte ana hedefimiz bu bölgenin çocuklarına gerçek profesyonelliği öğretmek, bunun sonucunda Türk futbolunda örnek bir model oluşturmak ve Türkiye'nin sürdürülebilir başarılar elde edebilen bir futbol endüstrisine dönmesini sağlamak. Bir çocuğu erken yaşta alıp, yanlış eğitim içine girmeden doğru eğitimlerle şekillendirmek istiyoruz. Türk futbolu üretmiyor, üretmediği gibi çocukları da heba ediyoruz. Gaziantep ve civar illerde yaklaşık 2 milyon genç nüfusumuz var diye övünüyoruz ama bu rakam nicelik olarak var, nitelik olarak yok” dedi.

FUTBOLCU SAHADA YETİŞİR

İyi futbolcuların iyi sahalarda yetişeceğini belirten Acar, “Altyapı için bir kulübün en az altı iyi sahasının olması gerekiyor. Çünkü doğal çimi günde en fazla bir kere kullanabilirsiniz. Futbolcu dershanede değil, sahada yetişiyor. Türkiye'de kulüpler beş yıldızlı otel gibi tesis binası yapıyor ancak antrenman sahası sayısı iki, üç oluyor. Önemli olan sahadır, bina değil. Saha yapılıyor, suni çim kullanılıyor. 'Neden doğal çim değil?' dediğimde, 'başkan kim o kadar masraf edecek' diyorlar. Çoğu sakatlık suni çimde oluyor” ifadelerini kullandı.

PLANLAR YAPTIK

Türkiye’de ki genç nesillerin futbol yeteneklerinin olduğunu açıklayan Acar, “Biraz ciddi, sağlam, bütçesini düzgün yapan, ahlaklı kadrolardan oluşan bir kulüp, yıldızları olmadan da başarılı olabilir. Gazişehir Gaziantep Futbol Kulübünde hedefleri koyarken planları yaptık. Bizim bu yapılanmamızı Avrupa'da herkes yapıyor. İşini herkes iyi yapmak zorunda, işini iyi yaptığınız takdirde başarı kendiliğinden gelecektir. Çok çalışacağız, herkesten fazla çalışacağız. Bu çocuklarımızı gerçek profesyoneller olarak Türk futboluna vereceğiz. O zaman herkes uyanacak, bu paraları bu kadar kolay çarçur etmeyecek” açıklamalarında bulundu.

MUHARREM TÜRKOĞLU