MAZLUM MİLLETLERE ÖRNEK OLDUK

Gaziantep Vali Vekili Mevlüt Kurban, Gaziantep'e ''Gazi'' unvanı verilişinin 91. yıl dönümünü kutlamanın onur ve gururunu yaşadığını belirtti ve ''Gaziantep savunması milli mücadeleye örnek olurken milli mücadele de mazlum milletlere örnek olmuştur. Herkesin bu ülke için yapacağı bir şey olduğuna inanıyorum. Ülkeyi kuru kuruya sevmek olmaz. Daha çok çalışmaya, ülkemiz için daha fazla şeyler yapmaya ihtiyacımız var. Bu ülke için çalışma zamanıdır. Çok mesafe kat ettik ama yeterli değil'' şeklinde konuştu.

ÇOK ÇALIŞMALIYIZ

Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ise, Gaziantep Savunması’nın çok iyi tahlil edilmesi gerektiğine dikkat çekti. Geçmişte yaşanan olaylardan ders çıkarılması gerektiğini belirten Güzelbey, ''Gaziantep hem dışarıdaki düşmanla hem içerideki hainlerle savaştı. Antepliler yıllarca beraber yaşadıkları komşuları Ermenilerin o yıllarda yaptıklarına bir anlam veremedi. Biz bu Gazi’lik unvanını hem dışarıdaki düşmanlarla hem de içerideki düşmanlarla savaşarak aldık. Bu unvan savaş devam ettiği sırada verildi. Bu beratın kıymetini bilelim, çok çalışmamız gerektiğini özellikle öğrenci arkadaşlarıma belirtmem gerek'' diye konuştu.Gazi’lik unvanının verilişinin 91. Yıl dönümü kutlamaları Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu’nun gösterisiyle sona erdi.

BAŞBAKAN ERDOĞAN MESAJ GÖNDERDİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Antep'e ''Gazi'' unvanının verilişinin yıldönümü sebebiyle Gaziantep Valisi Erdal Ata'ya bir kutlama mesajı gönderdiği bildirildi. Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, Başbakan Erdoğan'ın Antep'e ''Gazi'' unvanının verilişinin yıldönümü sebebiyle Vali Ata'ya bir kutlama mesajı gönderdiği kaydedildi.

CEMİL ÇİÇEK'TEN KUTLAMA

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Gaziantep'e ''Gazi'' unvanı verilişinin 91'inci yılı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Meclis Başkanı Çiçek'in mesajı şöyle: "Birinci Dünya Savaşı sonrasında Türk milleti için hazırlanan büyük oyunu bozan vilayetlerimizden biri de Gaziantep olmuştur. Gaziantepliler yaptıkları savunma ile tarihimizin şanlı sayfalarındaki yerlerini almışlardır. TBMM, Gazianteplilerin bağımsızlığı ve hürriyeti üstün tutan kahramanlıklarını unutmamış ve 8 Şubat 1921 tarihinde Antep'e layık olduğu 'Gazi' unvanını vermiştir. Milli Mücadelenin önderi Mustafa Kemal Atatürk de Gazianteplilerin fedakarca savunmalarına dikkat çekerek, 'Türküm diyen her şehir, her kasaba ve en küçük Türk köyü Gazianteplileri kahramanlık misali olarak alabilirler' diyerek örnek göstermiştir" MAHMUT ÖZKILIÇ