Türkiye geneli kutlanan ‘19 Eylül Gaziler Günü’ etkinlikleri kapsamında Gaziantep’teki etkinlikler başladı. Çeşitli kurumları ziyaretlerle başlayan Gaziler Haftası etkinlikleri kapsamında Türkiye Muharip Gaziler Derneği Gaziantep Şubesi’nde program düzenlendi. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Gaziantep Şubesi’ndeki programa; Gaziantep İl Müftüsü Yardımcısı Hüseyin Hazırlar, gaziler ve gazi eşleri katıldı. Organizasyona katılan Hüseyin Paşa Cami Müezzini Hasan Sürmeli, Kuran-ı Kerim okudu. Etkinlikte söz alan Gaziantep İl Müftüsü Yardımcısı Hüseyin Hazırlar ise şehitlik ve gazilik konulu dini sohbet gerçekleştirdi.

ZİYARET TURLARI BAŞLADI

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Gaziantep Şube Başkanı Cuma Erdem ile Türkiye Gaziler Vakfı Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Yeter, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nu ziyaret etti. Tahmazoğlu, vatan için büyük fedakarlıkta bulunmuş gazilerin her zaman yanında olacaklarını ifade etti.

Ziyarette konuşan Başkan Tahmazoğlu, “Vatanımızın savunması için canlarını seve seve ortaya koyarak bu fedakarlığı gösteren gazilerimiz, elbette her türlü takdire şayandır. Onlar bize emanettir. Şehitlerimiz, şehit ailelerle birlikte gazilerimizle de her zaman birlikteyiz. Onların yanındayız. Her türlü desteği, bize düşen vazifeyi yapmaya hazır olduğumuzu ifade ediyor, bu vesileyle tüm gazilerimizin ‘Gaziler Haftasını’ kutluyorum" dedi.

ERDEM BİLGİ VERDİ

Ziyarette söz alan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Gaziantep Şube Başkanı Cuma Erdem, şöyle konuştu: "Gaziantep’te onurlu bir şekilde kutlamak istiyoruz. Bu program doğrultusunda derneklerimizin de farklı faaliyetleri olacaktır. Faaliyetlerimiz arasında ilimizdeki makamları ziyaret edeceğiz, yetkililerimiz dernek ziyaretlerinde bulunacak. Ayrıca öğrencileri de derneğimizde ve vakfımızda Gaziler Haftası nedeniyle ağırlayacağız. Bunun haricinde de bu sene ilk olarak bir olay gerçekleştirdik. Hem Gaziler Haftası’nda hem de Türkiye Muharip Gaziler Derneği’nde aziz şehitlerimiz ve hakkın rahmetine kavuşmuş gazilerimiz için İl Müftülüğümüz tarafından Kuran-ı Kerim okunarak İslam’da şehitlik ve gazilik konulu bir sohbet toplantısı yapılacak ve haftayı bu şekilde tamamlayacağız.”

YETER'DEN DAVET

Gaziler Günü’ne ilişkin açıklama yapan Türkiye Gaziler Vakfı Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Yeter ise şu açıklamada bulundu: “13 yıldan bu yana ilimizde diğer illerden farklı olarak kutladığımız Gaziler Haftamızın başlangıcını yapıyoruz. Diğer illerimizde sadece 19 Eylül Gaziler Günü olarak kutlanıyordu. 2001 yılında yapmış olduğumuz bir program doğrultusunda 13 yıldan bu yana 19 Eylül Gaziler Günü içerisinde bulunduğu haftayı da Gaziler Haftası olarak kutluyoruz. Her yıl olduğu gibi bu yılda Gaziler Haftamızın başlangıcında Şahinbey Belediye Başkanımızı ziyaret ettik. Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na bizi kabul ettikleri için çok teşekkür ederiz.” BÜLTEN