Vali Ali Yerlikaya, 1992 yılında Elazığ’da bölücü terör örgütüne yönelik operasyonlarda şehit olan Mehmet Özen’in ailesini ziyaret etti.Hac görevini yerine getirmek üzere hazırlık yapan şehidin anne ve babası Fatma ve Mehmet Özen çiftini Ali Baba Mahallesi'ndeki evinde ziyaret eden Vali Yerlikaya, "Allah tüm şehit ve gazilerimiz ile ailelerinden razı olsun. Ülkemiz bugün dimdik ayakta ve geleceğe güvenle yürüyorsa onların sayesindedir. Allah mekanlarını cennet, mertebelerini ala etsin. Şefaatlerini üzerimizden eksik etmesin" dedi. Hacca gitmeye hazırlanan şehit annesi Fatma ve babası Mehmet Özen’e ibadetlerinin kabul olması dileğinde bulunan Vali Yerlikaya, duaların kabul olduğu kutsal topraklardan devlet ve millet için dua etmelerini istedi.

Gazilere ziyaret

Vali Ali Yerlikaya, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Gaziantep Şubesini ziyaret etti.Dernek Başkanı Cuma Erdem, dernek üyesi gaziler ve aileleriyle bir süre sohbet eden Vali Yerlikaya, şehit ve gazilerin baş tacı olduklarını söyledi. Her köşesi şehit ve gazilerin kanlarıyla sulanmış toprakları vatan yapan ecdada minnet ve şükran borçlu olunduğuna değinen Vali Yerlikaya, "Şehit ve gazilerimizin vatanperverlikleri hepimize rehberdir. Şehitlerimizin aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyor, gazilerimize sağlık ve esenlik dolu ömürler diliyoruz. Türk Milletinin her ferdi bu vatanın, bayrak ve milletin müdafaası için her an şehit ve gazi olmaya hazırdır. Allah milletimizin birliğini, ülkemizin bölünmez bütünlüğünü bozmak isteyenlere fırsat vermesin" dedi. DHA

FOTO Dernek Başkanı Cuma Erdem, ziyaretleri için Vali Yerlikaya’ya teşekkür ederek, dernek flaması, rozet ve teşekkür beratı takdim etti.