Gaziantep'te Gaziler Günü düzenlenen törenle kutlandı. Gaziantep Valisi Erdal Ata, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Garnizon Komtanı Tuğgeneral Cemalettin Doğan, Gaziantep Milletvekilleri Mehmet Sarı, Ahmet Koçer, Derya Bakbak ve gaziler ile öğrenciler katlıdı.Gaziler Günü münasebetiyle Gaziantep Demokrasi Meydanında bulunan Atatürk Anıtına çelenk konuldu.

Gaziantep Valisi Erdal Ata, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Garnizon Komtanı Tuğgeneral Cemalettin Doğan tarafından Atatürk Anıtına çelek konulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Gaziler Gününün anlam ve önemiyle ilgili konuşmayı Muharip Gaziler Derneği Gaziantep Şube Başkanı Cuma Erdem yaptı.

GENÇLER TARAFINDAN KORUNACAK

Erdem " Türkiye Cumhuriyeti kuruluşundan bu yana sürekli tehditlere maruz kalmıştır. Birlik ve beraberliğimizin bozulmasına ne biz ne de bizden sonra kimse izin vermeyecektir. Şanlı tarihimizin bu kahramanları hiçbir zaman unutulmamalı ve onlara her zaman değer verilmelidir. Gazilerimiz şanlı tarihimizin unutulmaz kahramanlarıdır. Muharip gazi, malul gazi ve şehit birbirini bütünleyen değerlerdir. Atatürk bu kutsal vatanı siz gençlere emanet etmiştir. Cumhuriyetimizin gençlerimiz tarafından sonsuza dek korunacağına canı gönülden inanıyorum" dedi .

ÜSTEĞMEN’DEN MESAJ

Erdem’den sonra askerler adına konuşan Tank Üsteğmeni Ahmet Aktaş "Türk Kurtuluş Savaşının baş komutanı Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Maraşal rütbesi ve Gazilik ünvanının verilişinin yıl dönümü olan bu gün tüm yurdumuzda coşkuyla kutlanmaktadır. 19 Eylül’ün Gaziler Haftası olarak belirlenmesi ve kutlanması devletimizin Gazilere ne kadar önem verdiğinin göstergesidir. Bu günü kutlamanın onur ve mutluluğu içerisindeyiz. Türk milletinin her ferdi bu kutsal vatanda aldığı her nefesi geçmişteki fedakarlıklara borçlu olduğunu bilmelidir. Türk insanı üstün mücadele anlayışı ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün etrafında kenetlenmiş ve vatanının değerini bilmiştir.Bu mücadelede gazilik ve şehitlik mertebesine ulaşmış atalarımız bizlere güç vermiştir" diye konuştu. Aktaş'ın ardından Hasan Ali Yücel Lisesi öğrencilerinden Müslüm Çopur Gazilerimize şiirini okudu.

YETKİLİLERDEN YARDIM İSTEDİ

Tören dağıldığı sırada İnga Nada isimli vatandaş Gaziantep Valisi Erdal Ata ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'den yardım istedi. Nada engelli maaşı alırken maaşının kesildiğini, akciğer, mide kanseri olunca kocasınında kendisinden boşandığını ve zor durumda olduğunu yetkililerden yardım beklediğini söyledi. HALUK ŞAHİN