Gaziantep'te Kobani'ye destek amacıyla düzenlenen tepkisel protestoda olaylar çıkıyor. Ünaldı, Barak bölgelerinin yanısıra, en büyük tepkinin Gazikent bölgesinden geldiği bildirildi.

Akşam saatlerinde başlayan ve şehrin bir çok mahallesinde çıkan olaylarda, PKK yandaşlarının başlattığı eylemlere polis müdahele etmek istedi. Bunun üzerine tepki veren gruplar molotof, taş ve havai fişeklerle saldırdı. polis ise bu gruplara biber gazı ve Toma ile müdahale etti. En büyük tepkinin Gazikent bölgesinde olduğunu söyleyen yetkililer, burada yollarda yakılan lastikler ve çöp bidonlarının yollara atılıp yakılmak istenmesini engelleme isteyen polise saldırdıklarını ifade ettiler.
İTFAİYE ARACINA SALDIRI
Gazikent bölgesinde çıkartılan yangınlara müdahele için gelen itfaiye araçlarına saldırı düzenlendiği ve camlarının kırıldığı haberleri geldi. Polisin Gazikent bölgesini tamamen kontrol altına aldığını ama bazı sokaklarda gruplar halinde eylemlere girişen kişilere müdahale edildiği bildirildi.

İPEKYOLU'NU TRAFİĞE KAPATTILAR

Gaziantep’te korsan gösteri yapan bir grup, D400 karayolunu (İpek Yolu) trafiğe kapattı. Göstericiler belediyenin sosyal tesislerine saldırdı. Akşam saatlerinde Düztepe ve Aydınlar mahallelerinde sokağa çıkan bazı guruplar, çöp konteynerlerini yola devirerek yasa dışı gösteri yaptı. Düztepe bölgesinde polisin müdahalesiyle grup ara sokaklara dağılırken, Aydınlar Mahallesi'nde göstericiler İpek Yolu üzerinde bulunan Mezarlı Kavşağı ile Çimento Kavşağını lastik yakarak trafiğe kapattı. Polis bölgeye yaklaşmazken, yol kavşaklarda trafiğe kapatıldı. Bu sırada göstericiler Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Spor Akademisi Sosyal Tesislerine saldırdı. Sosyal tesislerin camlarını kıran göstericiler bölgeyi adeta savaş alanına çevirdi.