Herşey akla gelirdi de, bunu kimse aklına getiremezdi. Ama Gaziantep'te uyanıklar ortaya çıktı ve sahteciliğin böyle de yapılabileceğini ortaya koydu. S plakalı bazı Servis araçlarında korsanlık yapılarak, bir aracın plakasını iki araç kullanmaya başladı. Aynı plakayı kullanan değişik model araçların 4 tanesi yasalara uyan bazı servisçiler tarafından gazetemize duyuruldu. Bu yasa dışı uygulamada resmi plakanın nasıl verildiği ise tartışma konusu oldu. Buna paralel olayı gazetemize aktaran bazı servisçilerin defalarca şikayetlerine kayıtsız kalınması ve işlem yapılmayışı da, kafaların karışmasına yol açtı.

BİR PLAKA İKİ ARAÇTA

Gaziantep'te sadece bir firmaya ait servis araçlarında aynı plakayı taşıyan farklı servis araçlarının olduğu yolundaki ihbar üzerine gazetemiz harekete geçti. Yapılan araştırma ve takip sonucunda bir plakayı iki aracın kullandığı ortaya çıktı. 27 S 4555 plakasının normalde Ford Transit plakası iken, Mercedes araçta da 27 S 4555 plakası kullanıldığı tespit edildi. Aynı plakalı iki servis aracı üniversite ve birçok fabrikaya personel taşırken, bundan şikayetçi olan servisçi esnafı korsan plaka konusunda yetkilileri göreve çağırdı.

S PLAKA HER ARAÇ İÇİN TEKTİR

Servisçi esnafı korsan plaka olayını kendilerinin yaklaşık 3 ay önce farkettiğini, ilgili yerlere şikayetlerini ilettiklerini belirterek, "Ancak sorun çözülmedi. Gaziantep'te 1300 tane S plakalı öğrenci servisi, 2100 tane S plakalı personel servisi var. Bu plaka sayısının üzerinde servis taşımacılığı yapılamaz. Ancak bazı firmaların çift plakayla çalıştıklarını görüyoruz. Kentimizin önemli bir firmasında iki ve üç araçta aynı plakanın kullanıldığını gözlemliyoruz. Bu durumu personel servislerinin tamama biliyor ve görüyor. Ancak çözümü yetkililerden beklediği için seslerini çıkarmıyorlar" diye konuştular.

PLAKALAR EMNİYETTEN GEÇMİYOR MU ?

Korsan plakalı aracın yetkili birimler tarafından görüldüğünde ve tespit edildiğinde bağlanacağını, cezasının ise 4 Bin TL civarında olduğunu söyleyen servisçi esnafı, "S plaka bir tane verilir, iki tane verilemez. Bu sadece servis araçları için değil, tüm araçlar için geçerlidir. Geçtiğimiz yıl bu olay öğrenci servislerinde de yaşandı. Olayı asıl plakanın sahibi farketti, hemen kanuni işlem yapıldı. 27 S 4555 plakası normalde Ford Transit plakası iken Mercedes araçta da kullanılıyor. 27 S 4556 sahte plaka olarak trafikte dolaşıyor, 27 S 4548 plakası ise 3 değişik araçta kullanılıyor. Göz göre göre korsan taşımacılık yapılıyor. Birileri buna dur demeli" diye konuştular.