18 Mart Çanakkale Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101’inci yıl dönümü Gaziantep’te düzenlenen törenle kutlandı. Şehitlikte yapılan törende şehit mezarlarının üzeri ise Türk bayrakları örtüldü.

Gaziantep Asri Mezarlığı'ndaki şehitlikte düzenlenen törende, Vali Ali Yerlikaya, 5. Zırlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Soysal ve Büyükşehir Belediye Başkanvekili Durdu Yetkinşekerci, Şehitlim Anıtı'na çelenk koydu. Törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından askerler tarafından saygı atışı yapıldı.

EŞSİZ BİR DESTAN

Şehitlik defterini imzalayan Vali Yerlikaya, burada yaptığı konuşmada, 18 Mart 1915'te tarihte eşine rastlanmayacak bir kahramanlık sergilendiğini kaydetti. "Çanakkale Geçilmez" diyerek yedi düvele meydan okuyan bu milletin her ferdinin, gerektiğinde kendisine tevdi edilen kutsal değerlerin savunulmasında gözünü kırpmadan can vermeyi onurlu bir görev saydığını ifade eden Vali Yerlikaya, "Devletimiz ve aziz milletimizin yıkıcı ve bölücü her türlü mihrakın hain planlarına karşı mücadelesi kararlılıkla sürecek, bu niyet sahipleri asla emellerine muvaffak olamayacaklardır." dedi.

AİLELERLE SOHBET ETTİLER

Protokol üyeleri ve Vali Yerlikaya, duanın ardından şehitliği gezerek şehit yakınlarıyla sohbet etti. Şehit aileleriyle yakından ilgilenen Yerlikaya, şehitlerin mezarına karanfil bırakırken şehitlerin anne ve babalarının ellerini öperek şükran duygularını iletti. Gaziantep Asri Mezarlık'ta bulunan şehitlikteki programın ardından Yeşilkent Mezarlığı'nda bulunan şehitliğe geçildi.

Şehitlikte asker ve polislerin kabirleri ziyaret edilerek dualar edildi.

ŞEHİTLERİN ÜZERİ TÜRK BAYRAĞIYLA ÖRTÜLDÜ

Kurtuluş Savaşı'nda bölge insanın gösterdiği kahramanlıklar nedeniyle TBMM tarafından Gazi unvanının verildiği Antep'teki törenlere askeri personelin yanı sıra şehit yakınları da büyük ilgi gösterdi. Acıları tazelenen şehit yakınları ve çocukları şehit mezarlarında, gözyaşları arasında dua etti. Öte yandan şehitlikte bulunan tüm şehit mezarlarının üzerine dev Türk bayrakları örtüldü. İHA - AA