Güneydoğu’da bulunan 8 ilin valileri ile seçim güvenliği toplantısı yapmak üzere Gaziantep’e gelen İçişleri Bakanı Selami Altınok, 1 Kasım'da güvenlik konusunda sorun yaşamadan seçimleri gerçekleştirmek istediklerini söyledi. Bakan Altınok, "Seçim günü 385 bin polis ve asker görev yapacak" dedi. Vali Ali Yerlika da, 7 Haziran seçimlerinde ilimizde bir milyon 130 bin 109 seçmenin oy kullandığını, 1 Kasım seçimlerinde ise bir milyon 139 bin 503 seçmenin oy kullanabileceğini söyledi.

VALİLİĞİ ZİYARET ETTİ

Selami Altınok, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya'yı ziyaret ederek, kentteki çalışmalar hakkında brifing aldı. Ziyarette Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz ile Jandarma Genel Komutanlığı Harekat Başkanı Tümgeneral Arif Çetin de hazır bulundu.
GAZİANTEP'TE 1 MİLYON 139 BİN KİŞİ OY KULLANACAK 
Vali Yerlikaya, 7 Haziran seçimlerinde il genelinde kurulan 3 bin 462 sandıkta bir milyon 130 bin 109 seçmenin oy kullandığını, 1 Kasım seçimlerinde de 3 bin 488 sandık kurulacağını ve bir milyon 139 bin 503 seçmenin oy kullanabileceğini söyledi.
ÖRGÜTLERE DARBE
Gaziantep'teki terör operasyonlarına ilişkin bilgi veren Yerlikaya, 23 Temmuz'dan bu yana PKK, KCK ve YDG/H terör örgütlerine yönelik 36 operasyon düzenlendiğini, gözaltına alınan 125 zanlıdan 54'ünün tutuklandığını aktardı.
Yerlikaya, Suriye ile 50 kilometrelik sınıra sahip kentte DAEŞ'e yönelik 46 operasyonda 152 kişinin yakalandığını vurgulayarak, bunlardan 65'nin tutuklandığını, serbest bırakılan 17 yabancı uyruklunun ise sınır dışı edildiğini sözlerine ekledi.

TERÖR OPERASYONLARI

Altınok, soru üzerine İstanbul başta olmak üzere Türkiye’nin bir çok bölgesinde gerçekleştirilen DEAŞ, PKK ve DHKPC’ye yönelik operasyonların süreceğini söyledi.

AHMET HAKAN’IN DARP EDİLMESİ

Altınok, Gazeteci Ahmet Hakan’ın darp edilmesi ile ilgili soru üzerine gözaltına alınan 4 kişi için savcılığın İstanbul Emniyeti’ne ek süre verdiğini söyledi. Altınok, tahkikatı süren olayla ilgili sorumlularının karşılığını göreceğini vurguladı. Altınok, “Hiç kimsenin kendi hakkını, kaba kuvvetiyle, kendi eliyle elde etmeye hakkı yok. Kaba kuvveti tasvip etmemiz mümkün değildir, kim yaptıysa karşılığını görecektir” dedi.

SANDIKLARIN TAŞINMASI

Sandıkların taşınmasıyla ilgili de konuşan Bakan Altınok, "Sandıkların taşınması değil, sandık alanlarının belirlenmesi söz konusu. Şuanda belirlenmiş bir sandık alanı yok. Yüksek seçim kurulu ve il, ilçe seçim kurulları sandık alanlarını belirleyecekler. Belirlenmemiş bir şeyin, taşınması, birleştirilmesi söz konusu değildir. Şuanda yeniden belirlenecek. 7 Haziran seçimlerindeki sandık alanları şuanda geçerli değildir. 1 Kasım’da nerelerde sandık kurulacağını il, ilçe seçim kurulları belirleyecektir. Bu belirleme ne yönde olur bilmiyorum. Bu belirlemeler olduktan sonra itirazlar varsa, YSK’ya gidecek, YSK bakacak, karar verecek. Güvenlik boyutuyla, YSK, il,ilçe seçim kurulları nasıl değerlendirme yaparsa yapsınlar, biz her halükarda tedbirlerimiz alacağız”diye konuştu.

385 BİN POLİS VE ASKER GÖREV YAPACAK

BAKAN Altınok, öğleden sonra Teymur Otel'de 8 ilin valileri, üst düzey emniyet ve askeri yetkilileri ile birlikte alınan seçim tedbirlerini değerlendirdi.

İçişleri Bakanı Selami Altınok, seçim günü 385 bin polis ve askerin görev yapacağını söyledi.

Seçim öncesi gerekli eğitimlerin verildiğini belirten Bakan Altınok, personel için seçim rehberi kitapçığı hazırlanarak, dağıtıldığını ifade etti. Altınok, ”Vatandaşların hiçbir baskı ve tehdit altında kalmadan hür iradesini kullanarak tercihte bulunması, seçimlerdeki birinci önceliğimizdir. Seçim döneminde güvenlik ile ilgili konuların takibi amacıyla, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Bakanlık Afet ve Acil Yönetim merkezinde seçim harekat merkezleri oluşturuldu" dedi.

MÜCADELE SÜRECEK

Terör örgütlerinin Türkiye’de hedeflerine ulaşamayacağını ifade eden Bakan Altınok, dağda ve şehirlerin teröristlerden temizlenene kadar mücadelenin süreceğini kaydetti. Altınok, “Vatandaşlarımız, müsterih olsun. Milletimiz, devletimiz güçlüdür. Askerimiz, polisimiz, jandarmamız her an görevinin başındadır. Dağda ve şehirde tek bir terörist kalmayana kadar bu mücadeleyi devam ettirmeye de kararlıyız” diye konuştu.

GEREĞİNİ YAPIYORLAR

'Devletin otoritesine ve kamu düzenine karşı ne yapılıyorsa arkadaşlarımız onun karşılığını vereceklerdir' diyen Altınok, "Gerek Emniyet güçlerimiz. Gerek jandarma güçlerimiz gerekse Silahlı kuvvetlerimiz. Bu mücadelede kamu düzenine ve kamu otoritesine, karşı kim geliyorsa, güvenlik kuvvetleri gereğini yapıyor” dedi.

Seçimde görev alacak tüm personele gerekli eğitimlerin verildiğini aktaran Selami Altınok, "Emniyet Tedbirleri" konulu genelge ve emirleri yayımlayıp, 81 ilin valisine gönderdiklerini de söyledi. İHA/AA