Geçmiş yıllarda vaktini parklarda geçiren vatandaşlar, bu mekanlardan uzaklaştı. Suriyeli sığınmacıların parklara akın ettiği Gaziantep'te güvenlik sorunu da aldı başını gitti. Çınarlı, Kırkayak ve 100’üncü Yıl Parkı’nda dinlenen vatandaşlar, parklardaki durumun her geçen gün daha da kötüye gittiğini belirterek, parklarda güvenlik sorununun zirveye çıktığını bildirdi. Vatandaşlar, Suriyelilerin memleketin kimyasını bozduğunu belirterek, "Parklarımız onların olsun, yeter ki bizim yaşantımızı etkilemesinler, onlardan başka birşey istemiyoruz" dediler.

ÇAPAT: KİMYAMIZ BOZULDU

Abdullah Çapat isimli vatandaş Suriyelilerin memleketin kimyasını bozduğunu aktararak, “Mesire alanlarına, parklara ve hatta camilere gitmekten çekiniyoruz. Bu insanları içimize sokanlar bu durumu bilmezler. Allah yardım eylesin. Onların durumu da çok zor. Kadın, çocuk çoluk, yaşlı, genç demeden öldürülen bir rejimden kaçarak, bize sığındılar, topraklarını bıraktılar. Ama burası da bizim topraklarımız her yerin bir kuralı var, kuralsız toplum olur mu? Suriyeli aileler, parklara geliyor, acayip acayip hareketlerle insanın sinirlerini bozuyor. Ailemle artık parklara gelmiyorum, hem güvenlik hem çocukların etkilenmesi korkusuyla parkları tercih etmiyorum. Parklarımız onların olsun, yeter ki bizim yaşantımızı etkilemesinler, onlardan başka birşey istemiyorum" dedi.

TURAN: PARKLARDAN UZAKLAŞILIYOR

Salih Turan da “Suriyeliler, adeta parklarımızı istila etti. Suriyeli aileler, gece gündüz demeden parklarda oturuyor, bizim için sorun oluyor. Rahat değiliz, kimse de bizden rahat olmamızı beklemesin. Suriyelilerin çimenlere sere serpe yayılmaları bizleri sıkıyor. Güvenlik zaafiyeti insanları parklardan uzaklaştırdı. Genelde evde kalıyoruz, ev içinde sıcaklara karşı önlem alıyoruz” diye konuştu.

TANRIÖVER: ÇOK KORKUYORUZ

Oğuz Tanrıöver, Suriyelilerin başıboşluğunun toplumsal hayatı olumsuz etkilediğini belirterek, şunları savundu: “Parklara gitmeye çekiniyoruz, hele hele ailelerimizle kesinlikle gitmiyoruz. Bu bizim kaderimiz oldu. Suriyelilerle yaşamaya zorlayan şartları ortaya çıkartan zihniyeti kınıyorum. Biz istemedik, kendi toprağımızda gurbet hayatı yaşamaya başladık. Rahatlığına düşkün Gaziantepliler, çoğu zaman Suriyelilerle kavga eder oldu. Bu durumda doğru değil ama kargaşa çıkartmak isteyenler, bu durumdan memnun. Çok korkuyoruz, parklara gitmeye çekiniyoruz.”

NAHIRCI: KENAR SEMTTEKİ PARKLARI GÖRÜN

İsmail Nahırcı ise, şunları ileri sürdü: “Bu durum ne zamana kadar sürecek? Belli değil, özellikle ortak kullanım alanı olan parklar, artık kullanılamaz oldu. Önce bağımlılardı şimdi ise Suriyeliler güvenliğimizi tehdit ediyor. Hal böyle olunca hem kendimizi hem çocuklarımızı korumak için parklara gitmiyoruz. Suriyelilerin kahrını bizler çekiyoruz. Sonumuzu hayır eyleye, çok tedirginiz, çok korkuyoruz. Kenar semtlerde bu durum daha kötü. Gidin oraların durumunu görün. Yetkililer duruma el atsın, illaki bir can kaybı mı olsun.” SALMAN ERDİNE