Gaziantep'te 20 Mart 2016 Pazar günü yapılması planlanan ve Valilik tarafından izin verilen Nevruz kutlamaları gün engeline takıldı.Kutlamalar için daha önce izin veren Gaziantep Valiliği HDP eşbaşkanlarını çağırarak, İçişleri Bakanlığından talimat geldiğini kutlamaların 21 Mart günü yapılması gerektiğini bildirdi. Ancak HDP bunu kabul etmedi. Nevruz tertip komitesi kutlamaları meydan yerine pazar günü HDP Şahinbey ve Şehitkamil ilçe binaları önünde yapacaklarını kaydetti. Buradaki kutlamalara ise HDP Milletvekili Mahmut Toğrul'un yanı sıra İdris Baluken ve Serpil Kemalbay katılacak.

SON DAKİKA DEĞİŞİKLİĞİ

20 Mart Pazar günü İstasyon Meydanı’nda kutlanması gereken Nevruz, gün engeline takıldı. Kutlamalar için daha önce izin veren Gaziantep Valiliği HDP eşbaşkanlarını çağırarak, İçişleri Bakanlığından talimat geldiğini kutlamaların 21 Mart günü yapılması gerektiğini bildirdi. HDP Gaziantep Eşbaşkanı Mehmet Karayılan, “Valilik önceden izin vermesine rağmen tarihi değiştirmemizi istedi. Biz bütün afişlerimizi, duyurularımızı ve çağrılarımızı 20 Mart tarihine göre yaptık. 21 Mart günü kutlama yapmayacağımızı yetkililere bildirdik."dedi

HDP il binasında toplantı düzenleyen nevruz tertip komitesi üyeleri adına konuşan DBP İl Eş Başkanı Kazım Şahin, 15 Mart günü Gaziantep Valiliği’nin kendilerine izin verdiğini ancak bu sabah Emniyet Müdürlüğü’ne çağrılarak iznin bakanlık tarafından iptal edildiğinin söylendiğini kaydetti.

TÜM HAZIRLIKLAR TAMAMLANMIŞTI

Pazar günü yapmayı planladıkları kutlamaya ilişkin tüm hazırlıkları tamamlamalarına rağmen iznin iptal edilmesine anlam veremediklerini belirten Şahin, şöyle dedi: "Nevruz tertip komitesi olarak Gaziantep Valiliği'ne Demokrasi Meydanı'nda kutlamak için başvuru yapmıştık. Valilik Demokrasi meydanının uygun olmadığını İstasyon Meydanı’nın uygun olduğunu başvuru yapıldığında izin verileceğini söylemişti. Bizler de tertip komitesi olarak bir başvuru hazırlayıp İstasyon Meydanı için 20 Mart Pazar günü için başvuruda bulunduk ve 15 Mart'ta bize izin yazısı tebliğ edildi. İzin yazısında belli yasalara göre uygun olduğu bildirildi. Biz de tertip komitesi olarak siyasi partiler olarak hazırlıklarımızı ona göre yaptık. Bütün teknik örgütsel hazırlıklar tamamlandı. Bütün hazırlıklarımız tamamlanmışken bugün sabah emniyet müdürlüğünden çağrıldık ve verilen iznin bakanlık talimatıyla iptal edildiği ve 21 Mart dışında hiçbir yerde kutlamalara izin verilmeyeceği söylendi."