Gaziantep’te Suriyeli mültecilerin yaşadığı evde yangın çıktı. Evde bulunan 3 çocuk yangından son anda kurtarıldı.
Edinilen bilgiye göre, Şahinbey ilçesi Çamlıca Mahallesi Kiremit Caddesi'nde bir apartmanın zemin katında çıkan yangında 3 çocuk ve 2 kadın dumandan etkilenerek hastaneye kaldırıldı. Suriyeli mültecilerin yaşadığı bir apartmanın zemin katında kuruması için sobanın yakınına bırakılan elbiselerin aniden alev alması sonucu yangın çıktı. Evden dumanların yükseldiğini gören çevre sakinlerinin ihbarı üzerine olay yerine gelen itfaiye ekiplerince büyümeden söndürülen yangında evin zemin katında bulunan 3 çocuk ve 2 kadın dumandan etkilendi.
Olaydan haberi olmadığını belirten apartman sahibi Yaşar Doğan, “Ben burada değildim, buradaki komşular aradı beni. Kiracının evinde yangın var dediler, ben de koşup geldim. Çok şükür herhangi bir can kaybı yok’’ dedi.

SURİYELİ BEBEK SON ANDA KURTARILDI
İtfaiye ekiplerinin müdahalesi sırasında aniden annesinin kucağında dumanların arasından çıkan bebeğin ise son anda kurtulduğu gözlendi. Olay sonrası ambulansla Gaziantep Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesine kaldırılan Suriyeli aile, acil serviste tedavi altına alındı.
Polis ve itfaiye ekiplerinin yangın sonrası inceleme yaptığı olayla ilgili soruşturma başlatıldı.