Gaziantep’te, üçüncüsü düzenlenen Köpek Irk Standart yarışmasında 17 ırktan 71 köpek en güzel seçilmek için yarıştı. Köpekleri ırklarına uygun olarak değerlendirmek amacıyla daha önce farklı illerde yapılan köpek ırk güzellik yarışması, bu yıl Gaziantep Atlı Spor kulübünde yapıldı. Gaziantep Atlı spor kulübüne getirilen birçok köpeğin bakımlı olduğu, yetiştiricisinden kimisinin köpeklerin saçlarını taradığı, kimisinin köpeğine makyaj yaptığı görüldü.Köpek Irkları ve Kinoloji Federasyonu (KIF) Başkanı Ümit Özkanal, yarışma hakkında yaptığı değerlendirmede, hakemler eşliğinde köpek ırklarıyla ilgili yarışma düzenlediklerini belirtti.
Özkanal, bugün Gaziantep’te 3'üncü yarışmayı yaptıklarını belirterek şunları söyledi:
"17 farklı ırktan 71 köpek yarışmaya katılıyor. Yarışmaya büyük bir ilgi var. Adana, Kahramanmaraş, İstanbul, Ankara'dan gelen yarışmacılar var. Her yıl yaptığımız bir yarışma. Değişik illerde yapıyoruz. Bu yıl Gaziantep’te yapıldı. Yarışmamızın amacı, köpeklerin ırklarına uygun olarak değerlendirilmeleridir.” Gaziantep’ten "kurt tazısı" köpeğiyle yarışmaya katılan Serhat Demir, “Çeşitli şehirlerden misafirlerimiz var. Çeşitli ırklardan köpekler var. Hepsi, kendi kategorilerinde yarışacak ve ırkının en iyi köpeği seçilecek” şeklinde konuştu.
Adana’dan Rotvaydır köpeğiyle yarışmaya katılan Mahmut Binici, yarışmayı düzenleyenlere teşekkür ederek, “Bu yarışmayı düzenleyen arkadaşlarımız hayvanlar için, en güzel şeyleri yapıyor. Böyle etkinliklerin devam etmesini her zaman isteriz. Yarışma sonucunda ne olur bilemem, ama iyi olan kazansın” ifadelerini kullandı.
Meltiz ve Biver köpekleriyle yarışmaya katılan Tuğba Yuğ ise, "Yarışmayı kazanmak istiyoruz. inşallah birinci oluruz” dedi.