DİSK Bölge Temsilcisi Ali Güdücü, Gaziantep'in eskisi gibi zengin olmadığını, Suriyelileri de katarsanız yüzde 25 işsizlik olduğunu söyledi. Güdücü, güvenlik, ev kiralarının yüksekliği ve yeşilin az olması nedeniyle Gaziantep'in sıkıntılı bir şehir olmaya başladığını belirtti.

EV KİRALARI YÜKSEK

Gaziantep'teki işsizliğin bütün illerden fazla olduğunu belirten Güdücü, işçilerin 7 Haziran'dan bu yana maaşlarında yüzde 30 kayıp yaşandığını, dolar ve altına gelen zamlara bakıldığında, işçilerin almış oldukları maaşın yüzde 30'unun eridiğini belirtti. Ev kiralarının da aşırı yükseldiğini, 800 liradan aşağı ev olmadığını, işçilerin sıkıntıda olduğunu anlatan Güdücü, "Bir işçinin ev kirası 300 liradan 800 liraya çıkmış. İşçi maaşanın yüzde 50'sini kaybetmiş" dedi.

ŞEHİTKAMİL DUYARLI

Gaziantep'in yeşil fakiri olduğunu dile getiren Güdücü, "Yeşili çok fazla olan il değiliz. Ama özellikle ben Şehitkamil belediye başkanının bu konuda duyarlı olduğunu, çok büyük hizmetler yaptığını, yeşile çok önem verdiğini söylemek istiyorum. Bunu halk da görüyor bizde takip ediyoruz. Şahinbey'de de var ama yeşil olayında Dülük ormanına yapılan hizmetler çok çok güzel. Yeşil konusunda Şehitkamil belediyesinin çok daha duyarlı olduğunu düşünüyorum" dedi. Meral KINACILAR