Gaziantepli Sadık Karakan'ın Başkanlığını yaptığı Türkiye Hokey Federasyonu yönetim kurulu dün şehrimizde gündemi oluşturdu. Federasyon yönetim kurulu üyeleri, başta Vali Erdal Ata olmak üzere yaptığı ziyaretlerde, Gaziantep'te Hokey sporunun yanısıra, sportif konuların da gündeme gelmesini sağladı. Ziaretlerde en anlamlı mesajı veren Vali Erdal Ata, “Gaziantep’te maalesef birçok okulda bırakın öğrencilerin spor yapmalarını sağlayacak alanları, bazı yerlerde okulda eğitim gören tüm öğrencileri bir araya toplayıp İstiklal Marşı okutmaya kalksanız yeterli alanı bulamazsınız"diye konuştu.

İLK DURAK VALİ ERDAL ATA

Türkiye Hokey Federasyonu Başkanı Sadık Karakan, Vali Erdal Ata’yı ziyaretinde özellikle okullarda spor alanlarının geliştirilmesini ve gelecekte ülkemizi temsil edecek sporcuların küçük yaşlarda bu okullarda eğitim almaları gerektiğini belirterek, “Ülkemizde ve Gaziantep’te maalesef okullarımızdaki spor alanları son derece yetersiz. Gerek mülki amirlerimizden gerekse de yerel yöneticilerimizden beklentilerimiz geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın spor yaparak sağlıklı birer birey olarak yetişmeleri için spor alanlarının yapılmasını sağlamalarıdır” dedi.

EL BİRLİĞİ YAPILMALI

Vali Erdal Ata, “Gaziantep’te maalesef birçok okulda bırakın öğrencilerin spor yapmalarını sağlayacak alanları, bazı yerlerde okulda eğitim gören tüm öğrencileri bir araya toplayıp İstiklal Marşı okutmaya kalksanız yeterli alanı bulamazsınız. Bu okullarımızın bir çoğu gecekondu semtlerimizde ve gelişmeye açık olmayan bölgelerde” dedi. Vali Ata, ellerinden geldiğince gençlerin spor yapmalarına olanak sağlayacak ortamı hazırlamaya çalıştıklarını da sözlerine ekleyerek, “Bu iş sadece valilik, yerel yönetimlerle olmaz. Kentteki sivil toplum kuruluşları, spor kulüpleri, kent yöneticileri el birliği yapmalı ve projeler üretmelidir” diye konuştu.

KARAKAN, "DESTEK BEKLİYORUZ

Türkiye Hokey Federasyonu Başkanı Sadık Karakan ise, “Risk grubundaki çocukların bir takım ilaçlar yerine spor yaparak topluma kazandırılmaları yönünde çalışmalar yürütüyoruz. Daha önce bu proje sayesinde kazandığımız çocuklar bugün iyi yerlere geldiler. Aralarından Beden Eğitimi öğretmeni olup şu an eğitim camiasının içerisinde hizmet veren arkadaşlarımız var. Devam eden bu projemize Gaziantep Emniyet Müdürlüğü’nden destek bekliyoruz” şeklinde konuştu.

KONUKOĞLU: SPORCULARA HER ZAMAN DESTEK SAĞLAMALIYIZ

Türkiye Hokey Federasyonu Başkanı Sadık Karakan ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu’nu ziyaret etti. Türkiye’de hokey sporunun özellikle son 4 yıldır yaygınlaştığını ve önemli başarılar elde edildiğini belirten Karakan, bütün yaş gruplarında çok başarılı sporcular yetiştiğini ve dünya hokey kamuoyunun artık Türk takımlarının başarısından bahsettiğini kaydetti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu da konuşmasında, sağlıklı nesiller yetişmesinde sporun önemini vurguladı. ‘’Çocuklarımıza ve gençlerimize spor yapma alışkanlığı kazandırmalıyız’’ diyen Konukoğlu, spor ve sporcuya sahip çıkarak, her zaman destek olmaya devam edeceklerini kaydetti. Türkiye Hokey Federasyonu Başkanı Sadık Karakan ve Yönetim Kurulu Üyeleri ayrıca Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık’ı da ziyaret etti.

ALİ GEZER: ÇOCUKLARIMIZI SPORA YÖNELTMEMİZ GEREKİR

Hokey Federasyonu Başkanı Sadık Karakan ve Yönetim Kurulu üyelerinin ziyaretinde konuşan Emniyet Müdürü Ali Gezer ise gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmanın tek yolunun spor olduğunu söyledi.

Gezer, Hokey Federasyonu’nun gençlere yönelik olarak başlattığı projenin takdire değer olduğunu ifade ederek, “Gaziantep çok göç alan bir kent ve bundan dolayı da risk grubunda olan gençlerimiz var. Emniyet Müdürlüğü olarak bu çocuklarla ilgili yürüttüğümüz bazı projelerimiz devam ediyor. Risk altındaki çocukları spora yönelttiğimiz takdirde biliyoruz ki onları suçtan uzaklaştıracağız, topluma yararlı birer insan olarak yetişmelerini sağlayacağız” dedi.