Gaziantep'in en önemli sorunlarından birisi olan gürültü kirliliğine çözüm isteniyor. Yaz ayı nedeniyle artan düğünler, egzoz sesleri, Jandarma bölgesinde ve kent merkezinde gece gündüz demeden sıkılan silahlar, motosikletlerin çıkardığı seslerden bıkan vatandaşlar, " Gaziantep gürültü şehri oldu ve buna kimse dur diyemiyor, sorumsuzca ateşlenen silahlar, gece yarıları atılan havai fişekler, açıkta mahalle ve sokaklarda yapılan düğün ve nişanlar, gece şehrin ortasında motosiklet yarışları, araçların son sesine kadar açılan müzik sesleri hepimizi canımızdan bezdirdi. Yıllardır devam eden gürültü kirliliğine çözüm bulmak için adım atılmalı. Bu şehri yönetenlerin harekete geçmesini istiyoruz, yeter artık" diye konuştular.

ÖZELLİKLE son zamanlarda Jandarma bölgesi başta olmak üzere kent merkezinde sıkılan silah seslerinden rahatsız olan vatandaşlar, "Silah sesleri gece belirli saatlerden sonra artıyor. Çocuklarımız sesten dolayı ürküp gecenin bir vakti uykudan uyanıyor. Emniyet ve jandarma bu durumu gördüğü, duyduğu halde yetersiz kalıyor ilgilenmiyor. çocuklarımız maganda kurşunuyla ölüyor. Parklarda esrarcılar, içkiciler geziyor bir kavga çıksa ekip yetersiz kalıyor. Silahların gelişigüzel sıkılmaması lazım. Bu konuyla alakalı emniyetin muhtarlarla irtibata geçmesi lazım" görüşünü bildirdiler

İŞTE VATANDAŞIN GÖRÜŞLERİ

MEHMET ÇAPAR:

BİLİNÇLENMEK ŞART

Çevredeki gürültülerin kendini rahatsız ettiğini söyleyen Mehmet Çapar, " Bağırtı çağırtı, gereksiz yere korna çalma gibi nedenlerden çok rahatsız oluyoruz. Bizim ülkemizde insanlarımız bilinçli değil. Bu konuda konferans verilmesi lazım, televizyonda, radyoda, gazetede halkı bilinçlendirecek yayınlar yapılması lazım. Cahil insanlara yapma dedikçe yapıyorlar. Bunu anlamıyor kavga ediyorlar. Toplu taşıma araçlarında yüksek sesle müzik dinleniyor, telefonla konuşuluyor bu duruma tahamül edemeyen insanlar var. Bu durum aileden kaynaklanan bir durum. Çocuklarımız nesilden nesile böyle görüyor ve yetişiyor bu ise sonradan sorunlara yol açıyor" dedi.

DOĞAL ELPEZE:

CADDELER YARIŞ PİSTİNE DÖNDÜ

Akşam saatlerinde Üniversite Bulvarının yarış pistine döndüğünü söyleyen Doğan Elpeze, motor sesinden ve hızlı arabaların çıkardığı seslerden yakındı. Elpeze "motosikletler, arabaların egzoz sesleri, hızlı araba kullanımı rahatsız ediyor. Özellikle akşam saatlerinde Üniversite Bulvarı yarış pistine dönüyor. Cumartesi, Pazar günleri inşaatlarda çalışanların hem kendi sesleri hemde inşaat sesleri rahatsız ediyor. Mahalle arasında yapılan düğünler ayrı bir dert. Gece yarılarına kadar bu durumlar böyle devam ediyor. Trafikte motosikletin sesi, egzozun sesi, kornanın sesi olsun bunları zevk için yapıyorlar. Emniyetin bu konuda önlem alması lazım. Çin malı motorlar aşırı derecede ses yapıyor ve gürültü kirliliğine neden oluyor bunların toplatılmasını istiyoruz" diye konuştu.

MEHMET YALÇIN:

POLİSLERE GÖRE DÜŞÜYOR

Korna seslerinden rahatsız olan Mehmet Yalçın, "Bu konuda herkesin derdi ortaktır. Yatma saatinde arabaların egzozunu deldirip ortalıkta dolaşması, düğünlerde gelin getirirken korna sesleri, kenar semtlerdeki motor seslerinden dolayı muzdaribiz. Patinaj çekenler var, drift yapanlar var, polis görüyor birşey yapmıyor. Polislerin yasaları uygulamada acımasız olması lazım" dedi.

MUSTAFA DÖNMEZ:

GECE SIKILAN SİLAHLAR KORKUTUYOR

Silah seslerinden kendinin ve çocuklarının rahatsız olduğunu söyleyen Mustafa Dönmez ise şunları söyledi "Silah sesleri gece belirli saatlerden sonra artıyor. Çocuklarımız sesten dolayı ürküp gecenin bir vakti uykudan uyanıyor. Sabah sekizden gece on ikiye kadar dışarıda ses var. Emniyet bu durumu gördüğü, duyduğu halde yetersiz kalıyor ilgilenmiyor çocuklarımız maganda kurşunuyla ölüyor. Parklarda esrarcılar, içkiciler geziyor bir kavga çıksa ekip yetersiz kalıyor. Silahların gelişigüzel sıkılmaması lazım. Bu konuyla alakalı emniyetin muhtarlarla irtibata geçmesi lazım" dedi.

HASAN ÖZDEMİR:

DEVLET HER VATANDAŞIN BAŞINA POLİS DİKEMEZ

Gürültü kirliliğinden rahatsız olan Hasan Özdemir, "Araçların korna sesi, yüksek sesle dinlenen müzik beni rahatsız ediyor. İnsanların bu konuda duyarlı olması lazım. Herşey bizden biter duyarlı olup önlem almamız lazım. Devlet her vatandaşın başına polis dikemez. Emniyetin egzozu delik araçlara dikkat etmesi lazım gece evimin penceresini açınca motor sesinden rahatsız oluyorum" dedi.

SÜLEYMAN KOCAGÜN

EGZOZLARI BİLEREK DELİYORLAR

Geceleri egzozu delik araçlardan çıkan seslerin kendini rahatsız ettiğini söyleyen Süleyman Kocagün, "Gecenin hangi saati olursa olsun egzozu delik araçlar geziyor bunu bilerek yapıyorlar. Sokak aralarından gürültülü bir şekilde motorlar geçiyor. Gereksiz adam çok burada parkta esrar, rakı içenin haddi hesabı yok korkumuzdan birşey diyemiyoruz. Evim parkın dibinde bunların yaptığı sesten, gürültüden korkuyoruz"

RAMAZAN AYAN

POLİSLERE YETKİ VERİLMESİ GEREK

Gece vakti düğünlerden gelen seslerin kendini rahatsız ettiğini söyleyen Ramazan Ayan, "Küçük bebeği olan var rahatsız olan var gece vakti silahlar sıkılıyor, havai fişek atılıyor . İnsanlarımıza yazık. Bu durumun engellenmesi için hem halkımız bilinçlenmeli, hemde halkımız bu durumun ortadan kalkması için imza toplayıp yetkililere vermeli. Emniyete bu konularda yetki verilmesi gerek önceden polislerin yetkisi varken vatandaşı sorgulayıp, suçun önüne geçiyorken şimdi yetkisi yok birşey yapamıyor bu durum bizleri çok rahatsız ediyor "dedi.

YUNUS ÇELİK

SİLAHLAR KORKULU RÜYAMIZ

Silah sesinin, havai fişek seslerinin kendini oldukça rahatsız ettiğini söyleyen Yunus Çelik, "Rahatsız edici bir durum. Toplumumuzun huzuru açısından iyi değil bizden sonraki küçük nesillere iyi bir örnek değil. Gece yarıları düğünde sıkılan silah yüzünden yatağımızdan fırlıyoruz. Bu da insanlarımızın ne kadar geride olduğunu gösteriyor. Silahla eğlence olmaz. Gece 11'den sonra düğünler bitirilmeli, silah sıkılmamalı, havayi fişek atılmamalı. Bu durumlardan ister istemez insanlar korkuyor . Akşam 9' dan sonra polisler her mahalleyi gezmeli, ekiplerini yönlendirmeli. Benim mahallem Ocaklar Mahallesi. Polis bizim mahalleye hiç uğramıyor, uğrasa da araçtan inip olaylara müdahalede bulunmuyor. Polis gerektiği yerde görevini yapmıyor. Düğünde silah sıkılıyor polisi arıyoruz gelmiyor herkesin yasalara riayet etmesi gerek. Toplumumuz düzenli olsun herkesin kendine göre kanunu olursa bir düzensizlik karmaşa olur" HALUK ŞAHİN