HDP Gaziantep Millletvekili Aday Adayı Osman Demirci, insanların 30 yıldır muhalefet edenlerden umudunu kestiğini, Ak Parti'nin alternatifinin HDP olduğunu söyledi. Gaziantep'te hedeflerinin yüzde 20 oyla 4 milletvekili olduğunu söyleyen Demirci, Cumhurbaşkanı'nın Gaziantep ziyaretinde Kamil Ocak Stadyumunun yerine cami yapılacağı sözlerine de değindi. Demirci, "Gaziantep'i kim yönetiyor? Burada bir cami yapılacaksa buna halk karar vermeli. Hem ben Sayın Fatma Şahin'din burasının meydan olacağı yönünde iki defa söz aldım" dedi.

Gazetemizi ziyaret ederek yönetim kurulu başkanı Ökkeş Özekşi ile görüş alışverişinde bulunan Demirci gündemle ilgili önemli açıklamalarda da bulundu.

İNSANLAR CAMİYE DE, HAVRAYA DA KİLİSEYE DE GİDER

Ak Parti'nin alternatifinin HDP olduğunu, işçi, emekçi, inancı ne olursa olsun herkesimi temsil ettiklerini belirten Osman Demirci, "Bu ülkede emekçiler çok ezildi, Aleviler çok ezildi, Kürtler çok ezildi. Biz Gaziantep'te ne kadar Kürt nüfusu olduğuna bakmıyoruz, biz Gaziantep'te yüzde 95'in oyuna talibiz. Etnik bir grubun temsilcisi değiliz. Kimlerin oyuna talip değiliz, Türkiye'de hırsızlık, yosuzluk, haksız kazanç elde eden insanların dışında herkesin oyuna talibiz. Türkiye partisiyiz. Batıda bugün insanlar asgari ücretle yaşam mücaelesi veriyor. HDP sosyal adaleti savunuyor, inanç özgürlüğünü savunuyor. Zorunlu din dersine karşı çıkıyor. İnsanlar camiye mi gitmek istiyor gitsin, havraya mı gitmek istiyor gitsin, kiliseye mi gitmek istiyor gitsin. Sen karışamazsın" dedi.

GAZİANTEP'TE HEDEF YÜZDE 20

HDP olarak Gaziantep'te hedeflerinin yüzde 20 oy almak olduğunu, 4 milletvekilini zorlayacaklarını ifade eden Osman Demirci, "Tabi diğer partilerin alacağı oy da çok önemli. Mevcut oyumuz yüzde 10'un üzerinde. Yüzde 10 oyunda yüzde 4'ünü Ak Parti'den, yüzde 4'ünü CHP'den, yüzde 2'sini MHP ve diğer partilerden alacağız. Bu sinyali sokaktan alıyorum. Adam diyorki, ben ülkücüyüm ama oy vereceğim diyor. Bunu söyleyen insanları çok görüyorum. CHP'lisi diyor, MHP'lisi diyor. Geçmişte gidip kendimizi anlatmamışız. İnsanlarda bir korku vardı, Türkiye'yi bölecekler diyorlardı. Şimdi yüzde 95 bu boş korkudan endişe duymuyor. Algıları değişti. İnsanlarla iletişime geçmek çok önemli" dedi.

ÇALDIKLARININ ÇOK AZINI VERİYORLAR

Ortadoğudaki diktatörlerin vazgeçtiği düzeni şimdi bizim yöneticilerin inşa etmeye çalıştığını, tartışmasız bunu tek engelleyecek partinin HDP olduğunu söyleyen Osman Demirci, "20 yıldır Gaziantep'teyim. İnsanların duygularının, temasının bu kadar HDP'ye yakın olduğunu birebir yaşıyorum, hissediyorum. Bu seçimde ciddi bir değişim olacak. İnsanlar ya sadaka kültürünün devamına oy verecek ya da özgürlüğe. İnsanlar sadaka kültürüyle yaşamaya devam etmek istiyorlarsa gidip oylarını versin. Biz zaten sosyal adaleti savunuyoruz. Her gittiğimiz mahalde sizin bugün aldıklarınız doğrudur kimse babasının cebinden çıkarıp size vermiyor, kim iktidar olursa olsun bu yapıyı sağlamak zorundadır. Zaten sizlerin hakkı. Bu verilenler sizden çaldıklarının yüzde 1'i değil. İmtiyazlı bir grup sizden çalıyor. Bunu artık insanlar kurcalıyor" diye konuştu.

CELAL DOĞAN OLUR, AHMET OLUR, KİŞİLER ÖNEMLİ DEĞİL

Celal Doğan'ın adaylığı ile ilgili de konuşan Demirci, "Biz kim olursa olsun kim gelirse gelsin saygı duyarız. Bu konu parti genel merkezinin tasarrufundadır. Celal başkan da gelse başkası da gelse bizim için önemli olan partimizdir. HDP kişiler üzerinden siyaset yapan bir parti değildir. Bizde emekçi var, işçi sınıfı var, avukat, mühendis, güzel bir mozaik var. Her çeşit profil var. Bu hareket halkla büyüdü, halkın tasarrufuyla büyüdü. Kişiler burada çok önemli değil. Biz çalışıyoruz, çalışacağız. Bu partiye oy verenler Ahmet, Mehmet'e bakmıyor, partinin yaklaşımına, vaat ettiklerine bakıyor. Özellikle yeni nesil gençlik ne şeyh, ne baba baskısı, ne aile baskısı tanıyor. Çok daha objektif bakıyor, ona göre karar veriyor. Özellikle gençliğin yaklaşımı bize karşı çok olumlu. İyi bir tarama yaptık. Daha önce hiç oy kullanmamış insanlarla ilgili ciddi bir çalışma yaptık. 35 aday adayı oldu. Daha önce aday bulamıyorlardı. " dedi.

MUHALEFET TERSİNİ YAPIYOR

'Dünyada iktidarlar geçmişi konuşur, yaptıklarını, eserlerini konuşur, muhalefet ise geleceği konuşur, bizde ise tam tersi' diyen Demirci, "Türkiye'de anlayış tam tersine. Muhalefet hep geçmişi konuşur hep eleştirir. İnsanlar bıktı, sen geleceği konuş, şunu vaad ediyorum, topluma insanlara işçiye bunu vaat ediyorum de. 30 yıldır muhalefette, değişmezler diyor. Muhalefetin iktidar olmasından umudunu kesmiş. Keşke olsalardı. Biz geleceği konuşmak zorundayız. Muhalefetin geçmişi konuşmasının toplum tarafından bir karşılığı da olmamalı, olmuyor da. Bu seçimde çok şey değişecek. HDP, Türkiye'nin ciddi bir alternatif partisi olarak dillendiriliyor. Doğru işler yapıyor, partinin bir duruşu var, çizgisinden ödün vermiyor" dedi.

GAZİANTEP'İ KİM YÖNETİYOR?

Kamil Ocak Stadyumu'nun yerine meydan yapılması gerektiğini, bu konuda büyükşehir belediye başkanı Fatma Şahin'i ziyarete gittiğinde, başkandan iki defa söz aldığını belirten Osman Demirci şunları söyledi:"Cumhurbaşkanı'nın buraya cami yapılacak sözüyle üzüldüm. Buraya ne yapılacağı ile ilgili kararı buranın halkı vermeli. Cumhurbaşkanı burada mı yaşıyor, o karar veriyor? Gaziantep'i kim yönetiyor. Bugün halk bundan şikayetçi, insanlar kaygılı. Bu tür projelere halk karar verecek. Projeler sunulacak burada yaşayan insanlar karar verecek. Dünyanın gelişmiş ülkelerinde küçücük bir park yapılırken bile o mahalleliye soruyorlar. Bizimkilerde böyle bir düşünce yok. Bizimkiler projeyi bitirip ondan sonra soruyorlar. Bir de bizde sorulmaz çünkü işin arka tarafında pazarlıklar, ihaleler, rant hesapları vardır. Onun için nsanların fikri sorulmaz. Zaten bir proje toplumla paylaşılmıyorsa orada bir rant vardır. Bu halkı yok sayan bir zihniyettir. Bizde şeriatla yönetilen ülkelerin iki katı cami var. Biz camiye karşı değiliz. Ancak buna halk karar vermeli diyoruz. Bana kalsa meydan olsun derim. Belediye başkanıysan kararı sen vereceksin ama kumandaysan o başka bir şey."

GAZİANTEP'TE MUHALEFET YOK

Türkiye'de olduğu gibi Gaziantep'te de muhalefet olmadığını söyleyen Demirci, "Maalesef Gaziantep'tede ciddi bir muhalefet yok. Biz gelirsek gerçekten Gaziantep'i yöneten arkadaşlar bu kadar rahat olamayacak. Gaziantep eskisi gibi yönetilmeyecek. Ne yolsuzluk yapabilirler, ne gizli kapılar arkasında ihaleler yapabilirler. Biz bunların takipçisi olacağız, buna söz veriyoruz. Biz gelirsek Gaziantep'te hiç bir şey eskisi gibi olmayacak. Gaziantep'te son 20 yılda hangi siyasetçi Gaziantep'le ilgili bri proje yapmış, Gaziantep'in geleceğini kurtaran öngören bir proje yapmış? Biz gelirsek, düzenden beslenenler, yolsuzluk yapanlarrahatsız olacak, çok insan rahatsız olacak. " şeklinde konuştu. Meral KINACILAR