Gaziantep’te 5 yıl Emniyet Müdürlüğü görevinde bulunan ve daha sonra da Antalya Emniyet Müdürü olarak iki yıl görev yaptıktan sonra emekliye ayrılan Ali Yılmaz, AK Parti’den Antalya Milletvekili aday adayı oldu.

Antalya İl Emniyet Müdürü olarak 3 yıl Antalya’ya hizmet ettiğini dile getiren Dr. Ali Yılmaz, 2012 yılında başka bir göreve atanınca Antalya’da yaşamak ve farklı alanlarda Antalyalı hemşehrilerine hizmet etmek için emekliye ayrıldığını belirtti. Yılmaz, "Antalya turizmin başkentidir. Turizm sektöründe 2 yılı aşkın yöneticilik yaptım. Bu arada demokrasinin en önemli unsurlarından biri olan sivil toplumun öneminin kavranması, kent kültürü ve kentlilik bilincinin geliştirilmesi için arkadaşlarımla birlikte Toplumsal ve Ekonomik Araştırmalar Merkezi’ni (TEAMDER) kurduk. Akdeniz Üniversitesi’nde (AÜ) Kurumsal İletişim ve Halkla İlişkiler dersleri ile sivil toplumun demokrasiye ve sosyal barışa katkıları konularında konferanslar verdim" dedi.

Antalyalılara hizmet için aday olduğunu da sözlerine ekleyen Dr. Ali Yılmaz, "Antalya’ya hizmet benim sevdamdır. Bir Antalya gönüllüsü olarak, hizmete kaldığımız yerde devam edeceğiz. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. AK Parti Teşkilatı, görev yaptığım dönemde benimle uyum içerisinde çalışmış, hizmetlerime destek vermiş, tanıdığım, bildiğim bir teşkilattır. Siyasette teşkilatların ne kadar önemli olduğunu biliyorum. AK Parti Teşkilatı ile birlik ve beraberlik içerisinde başarılı olacağımıza inanıyorum. Aday adaylığımın Antalyamıza hayırlı olmasını niyaz ederim" diye konuştu.