GAZİANTEP'te, polis tarafından IŞİD'e yönelik düzenlenen operasyonda daha önce kentte yakalanan canlı bomba ile ilgisi olan bir kişinin de aralarında bulunduğu 9 kişi gözaltına alındı.
Gaziantep'te, geçen 30 Ekim günü polis ekiplerinin takip ettiği, bu sırada takibi fark edince el bombası atarak kaçmaya çalışan 2 IŞİD militanı yakalandı. Yapılan araştırmada şüphelilerin canlı bomba eylemi yapacağı ve hedeflerinin seçim öncesi İstanbul'da siyasi bir partinin il başkanlığı ile bir gazeteye yönelik saldırı olduğu ortaya çıktı. Polis ulaştığı bilgilerin ardından kentte 7 ayrı adrese düzenlediği eş zamanlı operasyonlarda, intihar yelekleri, bomba ve mühimmatlar ele geçirildi ve gözaltına alınan 7 kişi tutuklandı.

Canlı bomba olayına ve kentte terör örgütü IŞİD'e yönelik çalışmasını sürdüren polis ekipleri peş peşe operasyon düzenledi. Yapılan baskınlarda, 9 kişi gözaltına alınırken, bu kişilerle birlikte 1 tüfek, 22 fişek, 2 bilgisayar ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüphelilerin sorgulanmasına devam edilirken, Valilikten konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"DAEŞ terör örgütünün ülkemize yönelik faaliyetlerinin ve olası terör eylemlerinin bertaraf edilmesi amacıyla ilimiz genelinde yapılan çalışmalarda, 30.10.2015 tarihinde ilimizde yakalanan canlı bomba olayı ile ilgili olduğu değerlendirilen 1 şahsın da içerisinde bulunduğu toplam 9 şahıs yakalanmıştır. Şahısların ikametlerinde yapılan aramada 1 adet av tüfeği, 22 adet av tüfeği fişeği, 2adet bilgisayar, 8 adet DAEŞ amblemli şapka elde edilmiş, şahıslar hakkında adli işlemler başlatılmıştır."