*20 yıldır iş hayatında, 10 yıldır da Gaziantepspor'a hizmet eden bir aileden bir vekil çıkması gayet normal

*Bu şehrin en büyük problemi Suriye'den gelen vatandaşlardır. Güneydoğudan gelen vatandaşlar değildir.

*Bu seçimde halka saygım bir kat daha arttı. Çünkü en mutsuz olduğumuz dönemimizde çözümü yine halk buldu

*Artık bana sorulduğu zaman aslen Urfalıyım da demiyorum Gaziantepliyim diyorum.

*Sesim güzel. Tenis oynarım, futbol oynarım kitap okumayı severim, ayda iki defada olsa İstanbul'a gitmeden yapamam.

Gaziantepspor eski As Başkanı, Ak Parti Gaziantep Milletvekili Aday Adayı Mehmet Kızıl, Gaziantep'te yaşayan Şanlıurfalıların da mecliste bir temsilcisi olmasından dolayı dengenin kurulduğunu ve bu gelişmeden çok mutlu olduklarını söyledi. Ak Parti'ye teşekkür eden Mehmet Kızıl, "Kadir Yüksel'in adaylığı ve vekil olma olayı Gaziantep'te toplumsal barışın sigortası kadar çok önemliydi. Abdulkadir Yüksel beyin adımıyla beraber, bir çok şey bu şehirde değişecek. Her anlamda çok şey değişecek" dedi.

-7 Haziran'da Ak Parti'den milletvekili aday adayı olmuştunuz. Bu dönem başvuruda bulunmadınız. Siyaseti bıraktınız mı, devam edecek misiniz? -"Siyasette olmamız gereken zamanda siyasette oluruz tabi. Ama biz bu dönem aile olarak karar verdik Abdulkadir Yüksel Bey'i destekledik. Kendisi amca çocuğumuz sayılır, akrabamız. Biz Kadir Yüksel isminde seçim öncesinde Antep genelinde karar aldık, bütün hemşehrilerimizle beraber Abdulkadir Yüksel beye destek verdik. Tabi siyaseti bırakmak olmaz. Ama olması gerektiği zaman, gereksinim olduğu zaman oluruz. Birinci işimiz işadamlığımız, işlerimizdir. Ana mesleğim siyaset değil."

-"Abdulkadir Bey'in aday olmasında kimler etkili oldu?"

-"Abdulkadir Bey'in adaylığında ortak akıl etkili oldu. Daha önce hiç Urfalı aday olmadı. Güneydoğuluların benim adayımdır dediği biri olmadı. Tabi dönemsel olarak Ak parti Kürt oyları ve Güneydoğu kesimi için halkı için dönemsel olarak Mehmet Şimşek bey geldi. Hüseyin Çelik bey geldi. Ama tabi bunlar daha çok partiye mal olmuş değerli isimler. Zaten Gaziantep'te yaşayan Urfalılar kendisinden bir aday istiyordu. Ve bu istekleri yerine geldi. Abdulkadir Yüksel, Ak parti buluşması gecikmiş bir buluşma diyebilirim. Bunda herkesin kendine göre payı var. Fatma Harımın da var, Abdulhamit Gül Bey'inde, bizim genel merkezdeki üst düzey insanlarının da payı var. Biz bu yönden Ak Parti'ye çok teşekkür ediyoruz."

-"Ak Parti'nin Gaziantep'teki başarısını neye bağlıyorsunuz? Urfalı bir adayın gösterilmesi başarıyı nasıl etkiledi?"

-"Ak Parti'nin Türkiye'deki oyları arttı, ama artmasaydı da, Gaziantep'te Ak partinin şu anda yakaladığı başarıyı yine yakalayacaktık. Çünkü Gaziantep yıllardır Güneydoğu'dan göç alan bir şehir. Ve bunun yüzde 80'i Şanlıurfa ve Suruçlu, yüzde 20'si Güneydoğu'nun diğer illerinden göç alıyor. Son seçimde Gaziantep'te bir ilk yaşandı. Güneydoğudan göç eden insanların mecliste temsilde adalet noktasında ilk defa adayı oldu, Abdulkadir Yüksel. Bu Güneydoğulular için parti üstü bir olay oldu. Abdulkadir Yüksel'in aday olması Güneydoğudaki vatandaşlarımızın özlem duyduğu bir şeydi açıkçası. Dolayısıyla bu sonradan olma Gazianteplilere, biz Güneydoğululara mecliste temsilde adalet noktasında bir fırsat verildi. Son 10 yılda, keza en son seçimde 16 tane Şanlıurfalı ve Güneydoğulu aday vardı. Zaten 7 Haziran'daki hezimetin nedenlerinden biri de 16 adayın aday gösterilmemesi, o zaman çok ciddi bir tepki almıştı. Ve o zaman Gaziantep'teki vekil sayısı 9'dan 6'ya geriledi. Bu seçimde kenar mahallelerden, ücra köşelerdeki mahallelerden çok ciddi oy aldık. Bu da gelecek adına çok güzel bir mesaj oldu"

-"Kızıl Ailesi Gaziantep'te ne kadar bir nüfuzu etkiliyor? Abdulkadir Yüksel Bey'in adaylığında Kızıl Ailesinin rolü nedir?"

-"Mesele Kızıl ailesi değil. Kızıl ailesinin özelliği şu. Kamuoyuna Türkiye'ye mal olmuş bir aile. Gaziantep'te gerek iş hayatında gerek Gaziantepspor'dan kaynaklanan tanınmışlığı var. Tabi bu topluma mal olmuş ailelerin taraf olması tabiki toplumda geniş kitleye etki yapıyor. Sadece soyadı Kızıl olan değil, bugün toplumda eğer Kızıl ailesinin bir saygınlığı varsa ve bu saygınlığı bir tarafa gidiyorsa, bir taraf seçiyorsa, o kitle bu Kızıl ailesine saygı duyan kitle, o yönde oyunu kullanabiliyor. Biz açıkçası son seçimde bunu rahatlıkla gördük. Bizim ofisimizde, seçim büromuzda her gün 3-5 bin insan ağırladık. Yani buradaki olay sadece Kızıl ailesi değil, buradaki olay Gaziantep'te yaşayan Urfalıların milletvekili anlamında ilk defa bir adaylarının olması. Abdulkadir Yüksel, bütün Şanlıurfalılar, Suruçlular başta olmak üzere bütün Güneydoğuluları biraraya getirdi. Biz sadece öncü olduk. Ama gerisini halk getirdi. Ayrıca şunu da belirtmeden geçemeyeceğim, 20 yıldır iş hayatında, 10 yıldır da Gaziantepspor'a hizmet eden bir aileden bir vekil çıkması gayet normal."

-"Seçim sonuçlarını nasıl değerlendiriyorsunuz?"

-"İstikrar kazandı. Bu seçimde halka saygım bir kat daha arttı. Çünkü en mutsuz olduğumuz dönemimizde çözümü yine halk bulmuştur."

-"Mecliste Gaziantep'ten bir Şanlıurfalı Milletvekili seçilmesinin kente ne gibi katkıları olacaktır?"

-"Abdulkadir Bey geçmişte iki dönem belediye başkanlığı yapmış. şaibesiz, aile yaşantısı itibariyle Ak partiye çok uygun bir isim. Ve bana göre gecikmiş bir buluşma, daha önce olması lazımdı. Kadir Yüksel'in adaylığı ve vekil olma olayı Gaziantep'te toplumsal barışın sigortası kadar çok önemliydi. Seçilmesi de aday gösterilmesi de önemliydi. Allah'ın izniyle bundan sonra daha bir birlik beraberlik içerisinde, doğulusuyla batılısıyla, Gazianteplisiyle, Suruçlusuyla herkesimin birbirini kucakladığı, toplumsal barışın, Gaziantep'teki barışın daha da güçlendiği günler yaşayacağız. Abdulkadir Yüksel Beyin adımıyla beraber, bir çok şey bu şehirde değişecek. Her anlamda çok şey değişecek. Hepimiz Gaziantepliyiz. Hepimiz Gaziantep şehrinin başarısı için çalışacağız."

-20 yıldır Gaziantep'tesiniz. Kentin gelişimini nasıl buluyorsunuz?"

-"Gaziantep şehrinin iyi tarafları da var, kötü tarafları da var. Yeni yapılan İbrahimli 2 olsun, yeni imara açılan yerler oldukça güzel, modern bir şehir çizgisinde gelişiyor. Zaten kenar semtlerde de belediye başkanlarımız kentsel dönüşüm projeleriyle kötü olan fotoğrafla ilgili çalışmalar yapıyor. Özellikle havaalanı yolu, çok güzel olmuş. Gitgide bu projeler büyüdükçe Gaziantep şehri daha güzelleşecektir." -"Size göre Gaziantep'in en büyük sorunu nedir?" -"Gaziantep sanayi şehri, huzur şehri, problemlerimiz var ama problemlerimizi hep beraber çözeceğiz. Problemsiz hayat yok.. Ben sadece problem olarak Suriyeli göçü alıyorum. Bana göre bu şehrin en büyük problemi Suriyeden gelen vatandaşlardır. Güneydoğudan gelen vatandaşlar değildir. Çünkü buraya gelen vatandaşlar bir şekilde buranın ekonomisine katkı sağlıyor. Kimisi işçi olarak, kimisi fabrikatör olarak katkı sağlıyor. Ama Suriyelilerin burada ilerisi için ne kadar tehlike olup olmadığı bizler için soru işareti. İşsizliği beraberinde getiriyor, kalabalığı getiriyor. İnşallah Suriye'ye de huzur gelir de, Suriyeli vatandaşlar memleketlerine dönerler. "

-"Kaç yıldır Gaziantep'tesiniz. Gaziantep sizin için ne anlam ifade ediyor?"

-"Gaziantep şehri 20 yıla dayandı. 20 yıla dayalı bir Gaziantep'te yaşıyorum. Burada evlendim. Eşim Şanlıurfalı. Benim hep hayalimde İstanbul'da yaşamak vardı. Bir dönem bunu da denetim. ama Gaziantepsiz de yapamadım İstanbulsuz da yapamadım. Gaziantep şehrinden kopmak kolay bir şey değil. Yani Gaziantep'te yaşayıpta daha sonra kopmak kolay değil. Şöyle söyleyelim İstanbul'a gidiyorsun, dışarıdan daha iyi görüyorsun Gaziantep'teki dostlukları, ilişkileri, aile bağlarını, manevi değerleri özlüyorsun, Gaziantep'i arıyorsun. Gaziantep'e geliyorsun, orada deniz var, balık var, renkli hayat var, ne istersen yaşantına göre hayat var. Artık bana sorulduğu zaman aslen Urfalıyım da demiyorum Gaziantepliyim diyorum. O yüzden Gaziantep şehrini çok seviyoruz. Gaziantep halkını da seviyoruz. Hele Gaziantepspor gibi en önemli kurumların başkanlığını yapmak ayrı bir onur. Biz artık Gaziantep'ten kopamayız. İstanbul mu, Antep mi olayı artık rafa kaldırıldı. Artık biz Gaziantepliyiz ve Gaziantep'te yaşayacağız."

-"Siyasette veya iş hayatında bir idolünüz var mıydı, en büyük hayaliniz neydi?"

-"Küçükken en büyük hayalim Türkiye'de saygın bir işadamı olmaktı. Bu anlamda Erdoğan Demirören, Hüsnü Özyeğin, Kara Memed, Abdulkadir Konukoğlu çok saygı duyduğum işadamlarıdır. Siyaset bacağında da açıkçası kimseyi örnek almadım. Televizyon izlersin, haber izlersin, ben olsaydım şunu yapardım noktası benim 7 haziranda aday olmama neden oldu. Ama bugün içinde en büyük idealim saygın bir işadamı olmak. Siyasette çok hedeflediğim bir olay yok. Daha çok saygın bir işadamı olmayı istiyorum"

-"Boş zamanlarınızda neler yaparsınız. Müzikle aranız nasıl?"

-"Sesim güzel. Tenis oynarım, futbol oynarım kitap okumayı severim, çocuklarımla zaman geçirmeyi severim. Ayda iki defada olsa İstanbul'a gitmeden yapamam. İstanbul ayrı bir dünya. İstanbulsuz olmuyor."