Habertürk gazetesinden Enis YILDIRIM'ın haberine göre Gaziantep'te yine bombacı alarmı verildi.

Gaziantep’te yaşayan Suriye uyruklu Emel ismindeki bir kişi, “Muhammet Ramo adlı kişide gariplikler hissettiğini, eline 5 bin dolar geçtiğini, sakal uzattığını, intihar eylemi gerçekleştireceğini ve bir komşusunun eşinden helallik istediğini” ileri sürerek ihbarda bulundu.

İhbarın ardından harekete geçen güvenlik güçleri, bir süre Kilis’teki Öncüpınar Mülteci Kampı’nda yaşayan 1 Ocak 1967 Suriye doğumlu Muhammet Ramo’nun 98349482770 seri No’lu geçici kimlik bilgisine ulaştı.

Kimlik bilgileri deşifre edilen örgüt üyesi hakkında İçişleri Bakanlığı’na bilgi verildi. Kilis Valiliği, şüphelinin fotoğrafını Emniyet Genel Müdürlüğü’ne ulaştırdı. 81 kente gönderilen fotoğraf ve gizli yazıda, “Güvenlik tedbirlerinin yeniden gözden geçirilmesi ve aranan teröriste dikkat edilmesi” istendi.

BOMBACILAR DEŞİFRE EDİLDİ

Yeni eylem arayışında olan DAEŞ’in bir başka bombacısının da kimliği deşifre edildi. İstihbarat birimleri terör örgütünün uzman bombacısı olan Tuncay Kaya’nın basit malzemelerle etkili bomba yapabilecek bilgiye sahip olduğunu belirledi. Kaya’nın, İlyas Keskin ve Melike Küçük adlı teröristleri de bomba imalinde yetiştirdiği yönünde bilgiler alındı. Tuncay Kaya’nın Suriye’deki DAEŞ kamplarına gönderilmek üzere bölge şartlarına uygun bot ve ayakkabı türü lojistik malzeme temin etmeye çalıştığı tespit edildi.