(DHA)- GAZİANTEP İş-Kur İl Müdürü Siraç Ekin, kentte 60 bin 932 kişinin iş aradığını söyledi. Ekin, başvuranların işe yerleştirilmesi için çalışıldığını ve işe yerleştirmede ilk 3 ayda geçen yıla göre yüzde 54 artış olduğunu söyledi.

Gaziantep Valiliği'nde Vali Yardımcısı Uğur Aladağ başkanlığında gerçekleştirilen 'İl istihdam kurulu' toplantısına Şehitkamil Kaymakamı Ali Dursun, İş-Kur İl Müdürü Siraç Ekin ile kurum temsilcileri katıldı. Toplantıda konuşan Siraç Ekin, kurum olarak iş başvurusu yapanların istihdamı için yoğun şekilde çalıştıklarını söyledi.

Gaziantep'te son 3 ay içerisinde 17 bin 987 kişinin iş başvurusunda bulunduğunu anlatan Siraç Ekin, "Gaziantep'te şu anda toplamda 14 bin 289'u kadın 60 bin 932 kayıtlı işsizimiz var. Fakat sürekli olarak işe yerleştirmelerde yapıyoruz. Yılın ilk üç aylık döneminde işe yerleştirmede geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 54 artış oldu. İş-Kur artık organize sanayi bölgesi ve diğer sektörlerle iç içe durumdadır. İşsizlerimiz artık klasik şekilde eş, dost, akraba aracılığının dışında İŞKUR aracılığıyla iş bulma yöntemini seçiyor" dedi.

Gaziantep'te 387 bin 529 aktif çalışan bulunduğunu da anlatan Ekin, mevcut işsizlerin de yeni başlatılan ve günlük 36,5 lira asgari ücret tutarında ödeme yapılacak olan 'iş başı eğitim programı' ile istihdamı noktasında eğitileceklerini sözlerine ekledi.