2015- 2016 eğitim- öğretim yılının son gününde 486 bin 129 öğrenci karne sevinci yaşadı. Kentte ayrıca ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Gaziantep'e sığınan ve eğitimlerini burada sürdüren 55 bin 72 Suriyeli öğrenci de karne aldı.

Kozluca Mahallesi'nde bulunan İstiklal İlkokulu ve Ortaokulu'nda eğitim döneminin son gününde düzenlenen karne dağıtım törenine; Vali Ali Yerlikaya, Şahinbey Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete katıldı. Vali Yerlikaya ve beraberindekiler sınıfları gezerek öğrencilere karnelerini dağıttı, hediyeler verdi. Yerlikaya, öğrencilerden yaz tatilini iyi değerlendirmeleri ve bol bol kitap okumaları tavsiyesinde bulundu.

SURİYELİ ÖĞRENCİLER

İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete, Gaziantep'te 486 bin 129 öğrencinin karne aldığını söyledi. Mete ayrıca kentteki okullarda eğitim gören 55 bin 72 Suriyeli öğrencinin de karne heyecanı yaşadığını kaydetti.

VEDAT TOPÇUOĞLU ANADOLU

Vedat Topçuoğlu Anadolu Lisesinde düzenlenen karne töreninde öğrencilerin heyecanı dikkatlerden kaçmadı. Törene katılan Kaşmir Halı Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Topçuoğlu eğitimin önemli bir süreç olduğunu ve eğitime desteğin önemli bir vatandaşlık görevi olduğunu ifade ederek bundan sonraki süreçte de gerekli desteği vereceklerini söyledi. Topçuoğlu “Böyle bir günde okulumuzun mezun verdiğini görmek, çocuklarımızın heyecanına ortak olmak gerçekten mutluluk verici bir duygu. Okullarımızın başarısı için dün olduğu gibi bundan sonraki dönemde de elimizden gelenleri yapmaya devam edeceğiz. Okullarımızda bilimsel çalışmalara önem verilmesi ve öğrencilerimizin bir çok alanda yeteneklerini ortaya koyması bizleri gelecekle ilgili umutlandırmıştır. Öğrencilerimize ve onların yetişmesinde emeği geçen öğretmenlerimize ve idarecilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

BAŞARI GRAFİĞİ YÜKSEK

Vedat Topçuoğlu Anadolu Lisesinin yüksek bir başarı grafiğine sahip olduğunu ifade eden Okul Müdürü Ömer Karayılan’da “Okulumuzda 1088 Öğrenci eğitim öğretim görmektedir. 32 dersliğin bulunduğu kurumumuzda 62 Öğretmenimizle eğitim öğretim faaliyetlerimizi sürdürdük. Başarıyla dolu bir yılı geride bıraktık. Çeşitli spor dallarında almış olduğumuz ödüler, bilim fuarında sergilemiş olduğumuz projeler, il çapında hazırladığımız İstanbul’un fethi kutlama programımız, okulumuzda resim öğretmeni olmamasına rağmen öğrencilerimizin resim yarışmasında dereceye girmesi hepimizi gururlandırdı” dedi.

EMPATİ'DE BÜYÜK COŞKU

Empati İlköğretim Okulu'nda da karne heyecanı yaşandı. İlkokul 1. sınıf öğrencilerinin karne sevinci görülmeye değerdi. Öğrencilerin sevincine ortak olan aileler ise, karne töreninde çocuklarını yalnız bırakmadı. Büyük bir coşkunun yaşandığı karne töreninde öğrenciler öğretmenlerine kitap okuma sözü verdi.

TÖRENDEN SONRA KARNE DAĞITILDI

Empati İlköğretim Okulu'nda önce tören yapıldı. Okul Müdürü Evren Alper Gürler, öğrencileri tebrik ederek, "Yorucu bir yıl geçirdik. Yaz tatilinde bol bol kitap okuyun ve dinlenin" mesajını verdi. Tören sonunda sınıflarına giden öğrencilerin öğretmenlerinden karnelerini aldılar. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT