Karkmamış ile Kilis'in Elbeyli İlçeleri'nin karşısında, IŞİD kontrolündeki sınır hattının 82 kilometresi beton bloklarla örülecek, duvarlarla kapatılacak.

Sınır Fiziki Güvenlik Sistemi projesi kapsamında Gaziantep'te, 42, Kilis'te ise 40 kilometre duvar örülecek. 2 metre genişliğinde 3 metre yüksekliğindeki duvar, üzerine yapılacak 1 metrelik tel örgü ile 4 metreye ulaşacak. 82 kilometrelik güzergahta yapılacak olan duvar ile sınır hattının güvenliği artırılacak. Duvar örülecek sınır hattının birçok yerinde iş makineleriyle zemin düzenleme çalışmaları yapılmaya devam ediyor.

MAYIS AYINDA BİTEBİLİR

Önümüzdeki yıl Mayıs ayında tamamlanması hedeflenen duvar yapımı için sınırda iş makineleriyle zemin düzenleme çalışmaları yapılıyor. Duvar inşaatı tamamlandığında sınır hattındaki tel örgülerin yerini 1 metresi tel olmak üzere 4 metre yüksekliğindeki duvarlar alacak.

KULE VE KULÜBELER GÜÇLENDİRİLDİ

IŞİD'e yönelik uluslararası mücadelenin hız kazanmasının ardından olası saldırılara karşı ilk etapta sınır hattındaki nöbetçi kule ve kulübeler güçlendirildi. Sınır hattında riskli olarak belirlenen bölgelerdeki nöbetçi kule ve kulübelerdeki askerler dışarı çıkarıldı ve buradaki nöbet işlemi zırhlı araçlara yönlendirildi. Diğer kulübeler ise kum torbaları ile güçlendirildi ve nöbetçi sayısı artırıldı.

AYDINLATMA DİREKLERİ DİKİLDİ

Bunun yanı sıra riskli olarak adlandırılan bölgelerde güçlendirilmiş tel örgülere ek olarak aydınlatma direkleri dikildi. Gaziantep ve Kilis Valiliği olası IŞİD saldırıları ve sızmalarına karşı askerin daha rahat hareket edebilmesi amacıyla sınır hattındaki arazilerde uzun boylu bitkilerin ekimini yasakladı.

OBÜSLERİN NAMLULARI SURİYE'YE DÖNÜK

Gaziantep ile Kilis arasındaki sınır hattında güvenlik güçleri, sürekli olarak zırhlı araçlarla devriye görevi yapıyor. Sınıra kimsenin yaklaşmasına izin vermeyen güvenlik güçleri, hudut karakollarından ise Suriye tarafını dürbün ve termal kameralar ile sürekli olarak izliyor. Sınırın kritik noktalarındaki hakim tepelere ise namluları Suriye'ye dönük zırhlı araç ve obüsler konuşlandırıldı.