Gaziantepspor’un dünya şampiyonu bilardocuları renklerine bağladığı imza töreninde konuşan Maliye Bakanı ve Gaziantep AK Parti Milletvekili Mehmet Şimşek, kulübün 100 yılını dizayn edeceklerini söyledi.

Gaziantepspor’un temellerini sağlam atacaklarını ve daha da güçlü bir hale getireceklerini ifade eden Şimşek, yeni stadyumla atılan temellerin tesislerle devam ettirileceğini kaydetti. Kırmızı – siyahlı yönetimin tesis konusunda arazi tespitini yapmasını isteyen Şimşek, gerekli desteğin sağlanacağı sözünü verdi.

GAZİANTEPSPOR YÜKSELİŞE GEÇECEK

Gaziantepspor’un köklü bir kulüp olduğuna değinen Maliye bakanı Mehmet Şimşek, “Gaziantepspor, bu şehrin gurur kaynaklarının başında geliyor. İnşallah yeniden formunu yakalayıp, Türk futbolunda tekrar yükselişe geçecek. Ben tüm içtenliğimle bundan sonraki maçlarda daha başarılı skorlar bekliyorum. Tabi ki takımlarda dönem dönem inişli çıkışlı zamanlar yaşanıyor ama biz inşallah Gaziantepspor’u daha da güçlendireceğiz. Elbette spor sadece futboldan ibaret değil ama Türkiye’de futbol özel bir konumda bulunuyor. Bizlerde kulübümüzden futbolda da başarı bekliyoruz. Onu da hep beraber el birliğiyle inşallah başaracaklar” dedi.

STAT TAMAM, SIRADA TESİSLER VAR

Gaziantepspor için yapımı devam eden, dünya standartlarında bir stadyumun yapıldığını açıklayan Şimşek “İnşaat tamamlandığında stadın dış cephesinin görüntüsü bile herkesi etkileyecektir. Bu tarz statlar Münih’te, Berlin’de görebileceğiniz bir eser. O eserin içini de inşallah seyircimiz doldurup, takımı şaha kaldıracak. Antrenman tesisleri konusunda da elimizden gelen yardımı vermeye çalışacağız. Bu konuda Sayın Başkan İbrahim Kızıl’a da yer tespitlerini yaptıktan sonra biz gerekli desteği vereceğiz dedik. O konuda herhangi bir tereddüt bulunmuyor, yeter ki bize gelip uygun gördükleri yeri söylemeleri gerekiyor. Eğer bulunan alan hazineye aitse zaten biz üstümüze düşeni yaparız” dedi.

ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPACAĞIZ

Gaziantepspor’un gelecekte sürekli başarılı hale gelmesi için iyi bir temele ihtiyaç olduğunu aktaran Şimşek. “Stat bu temelin en önemli ayaklarından biriydi. Şuan başta AK Parti hükümeti olmasa ve spora bu kadar yatırım yapmasa bu projelerin gerçekleşmesi imkansız olurdu. Hayal diyebileceğiniz projeler gerçek oluyor. Sırada tesis var ve bu konuda biz üzerimize düşeni yapacağız” şeklinde konuştu.