Böyle bir kongre hiçbir kulüpte olmadı. Özellikle son bir hafta içinde genel kurulda olaylar olabileceği ve tartışmalar yaşanabileceğini herkes biliyordu. Ne yazık ki Gaziantepspor Genel Kurulunun Divan Başkanı saldırıya uğradığını, can güvenliğinin olmadığını ve ölümle tehdit edildiğini söyleyerek, kongreyi iptal etmek zorunda kaldı.Böylece 48 yıllık tarihe sahip Gaziantepspor, 6 Ağustos 2017 tarihi itibarıyla tarihin tozlu sayfaları arasına gömüldü..

NELER OLDU NELER
Kongreye Mutlu Özpineci ve Hasan Şahin başkan adayı olarak girdiler. Olaylar divan başkanlığı seçiminde başladı. Mutlu Özpineci Başkan adayı olarak gözükmesine rağmen, bu kişiyi destekleyen Kızıl ailesi salona hakim olmak için her şeyi yapmaya başladı.

SPİKERİN SAYIM SKANDALI
Divan Başkanlığı için yapılan açık oylamada, Hasan Şahin’in önerdiği Sermet Atay için kalkan eller daha fazla yükseldi. Mutlu Özpineci’nin adayı Yaşar Sağlam için kalkan eller Atay’dan daha az gözüktü. Ancak spiker anons yaparak Divan Başkanlığını Yaşar Sağlam kazandı deyince kıyamet koptu.

İTİRAZ SONUCU KURA ÇEKİLDİ
Yapılan itiraz sonucu tansiyon çok yükseldi. Daha sonra ara yol bulundu ve divan başkanlığını belirlemek için kuraya başvuruldu. 3’er kişi olarak divan için isimler belirlendi, bu arada başkanlık için de Sermet Atay ve Yaşar Sağlam için kura çekildi, kurada Başkanlığa Sermet Atay getirildi.

MALİ HESAPLAR VE İBRA TARTIŞMASI
İbrahim Kızıl yönetiminin mali hesapları ile birlikte yönetimin ibra edilmesi için yapılan oylamada kalkan eller, hesapların ibra edilmesine onay verdi. Buna Hasan Şahin ekibi ve bir avukat itiraz etti. Bunun üzerine Divan Başkanı Sermet Atay, Hasan Şahin’in bu itirazını alabileceğini söyleyince, İbrahim Kızıl divana kadar gelerek büyük tepki gösterdi.

YÖNETİM LİSTESİ VERİLDİ GERİ ALINIP YIRTILDI
Yaşanan gelişmeler sırasında sık sık duran ve Divan’ın çalışması engellenen kongrede, son olarak Sermet Atay seçime geçebileceklerini söyleyerek adayların listesini istedi. Hasan Şahin listesini verirken, Mutlu Özpineci adına hareket eden Kızıl’lar önce listeyi verdiği, sonra tekrar alarak yırttığı görüldü. Yaşanan gelişmeler sonrası özellikle salonda bulunan Kızıl taraftarları Divanın üzerine yürüdü. Bu saldırılar üzerine Sermet Atay, divanı terk ederek arka odaya geçti. Burada kapıda polisler gelen saldırıları engellerken, ortalık iyice karıştı.

VALİ’Yİ ARADI ULAŞAMADI
Uzun süre Vali Ali Yerlikaya’yı aradığını ama cevap alamadığını söyleyen Sermet Atay, oradaki basın mensuplarına can güvenliğinin olmadığını ve ölümle tehdit edildiğini söyledi.

KAYYUMA KALABİLİR
Yaşanan gelişmeler sonrası, Gaziantepspor’un anahtarının Valiliğe verilebileceği ve kulübe Kayyum atanma ihtimalinin yüksek olduğu belirtildi. Bu hafta başlayacak olan lig öncesi yaşanan bu olaylar sonrası Gaziantepspor’un Pazar günkü Ümraniye maçına çıkma ihtimali gözükmüyor..
A.SERDAR ÖZEKŞİ
kavga2.jpgkava1.jpg