Hakkâri Dağlıca ‘da Türk ordusuna gerçekleştirilen hain saldırıya Gaziantepsporlu futbolcular duyarsız kalmadı.

Hain saldırı sonucu çok sayıda askerin şehit düşmesi ve bir o kadarının da yaralanması üzerine kırmızı – siyahlı futbolcular, dün yapılan antrenman öncesi Türk bayrağı açarak tepkilerini gösterdiler.

Gaziantepspor teknik ekibi Türkiye’nin bir bütün olduğunu asla ve kesinlikle bölünmeyecek kadar güçlü olduğu mesajını verdi.

Teknik direktör Mutlu Topçu, terör olaylarının kendilerini derinden yaraladığını belirtirken şunlara değindi;

Yüreği kan ağlayan anaların ahını alanlar kesinlikle iflah olamayacaklardır. Türkiye üzerinde oynanan kirli oyunlar elbet bir gün bu senaryoyu yazanların sonu olacaktır. Dağlıca ‘da şehit düşen askerlerimize, subaylarımıza ve astsubaylarımıza Allah’tan rahmet kederli ailelerine bağ sağlığı diliyorum.

Türk askerine sıkılan hain kurşunların kahpece yapılan bir tuzak olduğun belirten yönetim kurulu üyesi Hikmet Akay, “Kirli siyasi kurbanı olan gençlerimizin şehit edilişleri bu vatanı asla yok edemeyecek aksine daha da güçlü kılacaktır. Bu vatan hain saldırılara boyun eğemeyecek kadar güçlü ve kuvvetlidir. Acı sadece anaların – babaların değil hepimizin acı oldu.

Türkiye Cumhuriyetinin Dünyada ki en güçlü devletlere dahi boyun eğemeyecek kadar büyük bir ülke olduğunu ifade eden takım kaptanı Elyasa Süme ise şöyle konuştu;

Türkiye Cumhuriyeti bayrağı altında yüz yıla yakın süredir birçok etnik kökenden, dili ve dini ayrı olan vatandaşlar bir bütün olarak kardeşçe yaşıyorlardı ve yaşamaya da devam edeceklerdir. Bu ülke de ayrı gayrı diye bir mevzuda yoktur ama dış mihrakların oyunları bizleri bu hale getirdi. Türk askeri ve polisi şehit edilerek bitirilemez aksine daha da güçlü olarak karşılarına çıkacaktır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet kederli ailelerine bağ sağlığı diliyorum.

Kırmızı – siyahlı takımın yabancı futbolcuları ise yaptıkları ortak açıklamada Türkiye’de yaşanan olayların kendilerini derinden üzdüklerini bu ülkenin iç savaş konumuna gelmesi büyük tehlikelere yol açacağını ve asla bunu yaşamak istemediklerini belirttiler. Ayrıca Dağlıca ‘da şehit olan askerlerin acılarını yürekten hissettiklerini bu olayların bir an önce son verilmesi gerektiğini dile getirdiler.