Sonunda korkulan başa geldi. Gaziantepspor’un borçları yetmiyormuş gibi, bir de Maliye Bakanlığından vergi cezası geldiği ortaya çıktı. Sır gibi saklanan bu olay ortaya çıkınca, Gaziantepspor Başkanı Siyasilerden destek istedi. Ödenmeyen vergi ve KDV borçları yüzünden kaçakçılık kapsamına sokulan bu suçun Gaziantepspor’a 130 milyon liralık bir bedeli olacak. Borç içinde yüzen futbolcusuna parasını ödeyemeyen, alacaklıların haciz yağdırdıkları Gaziantepspor kulübünün batma noktasına gelmesi, büyük şok yarattı.

SAHTE FATURA KESİLMİŞ YILLARCA KDV’Sİ ÖDENMEMİŞ

Sahte fatura kullanmak suretiyle Gaziantep Spor Kulübünü zarara uğrattıkları ve Bankayı aracı kılmak suretiyle şirket yöneticisi sıfatıyla dolandırıcılık, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek, sahte özel belgeyi bilerek kullanmak suçlarından dolayı devam eden yargılamalarda, Savcılık Bilirkişi raporu doğrultusunda Maliyeden inceleme istedi. Yapılan inceleme sonunda Gaziantepspor adı ile, sahte faturalar kesildiği, bunların KDV’lerinin ödenmediği ortaya çıkarıldı. Maliye Bakanlığının görevlendirdi 2. ekibin incelemesi sonunda ortaya çıkan bu tabloya göre Gaziantepspor’un kaçakçılık kapsamında vergi cezasına çarptırılmasına çözüm aranıyor.

UZLAŞMA HAKKI YOK

Gaziantepspor’un Maliye Bakanlığı tarafından Kaçakçılık kapsamına alındığı vergi borcu için uzlaşma hakkını kaybetmesi, kulübün geleceğini tehlikeye soktu. Faizi ve cezasıyla birlikte 130 milyon lirayı bulan vergi borcu için dün Kulüp Başkanı İbrahim Kızıl, Yeminli Mali Müşavir Sabri Hamamcı ile birlikte Ankara’da Bakan Fatma Şahin ve Milletvekilleriyle buluştu. Yasal olarak geri dönüşün imkansız hale geldiği bu durumdan nasıl kurtulabilineceği tartışıldı.

DAHA ÖNCEKİ BORCUN FAİZLERİ SİLİNMİŞTİ

Gaziantepspor’un geçtiğimiz yıllarda yine vergi borcu yüzünden başı belaya girmişti. O dönemde Gaziantep Milletvekili olan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile temas kurulmuş ve borcun faizinin silinmesi kararlaştırılmıştı. Ana paranın taksitlendiği bu vergi borcu düzenli olarak ödenmişti.

BÜTÜN YOLLAR TIKALI

Ancak bu kez Gaziantepspor’un işi hayli zor gözüküyor. Çünkü Kaçakçılık kapsamına giren bu davanın uzlaşma yolu tamamen tıkanmış durumda. Bilirkişi ve Maliye ekiplerinin tanzim ettiği vergi borcu ve cezalar yüzünden uzlaşma şansı bulunmuyor.

DAVA AÇILMA FIRSATI VAR

Edinilen bilgiye göre, Gaziantepspor, bu vergi borcu ve cezalar yüzünden dava açma fırsatı bulabilecek. Kararın tebliğinden sonra 1 ay içerisinde açılacak olan davanın durumuna göre karar verilecek. Ancak İbrahim Kızıl ve kardeşleriyle bazı yöneticiler için açılan ceza davasının da devam etmesi nedeniyle böyle bir davanın nasıl sonuçlanacağı bilinmiyor.

BORÇ VE CEZALAR TAMAMEN

GAZİANTEPSPOR KULÜBÜNE MAL OLACAK

Gaziantepspor iç in asıl kara tablo ise, bu borçların ve cezaların tamamen kulübe mal olacağı…Yapılan sahtecilik ve meydana gelen borçlanmaların yasal yöndeki muhatabı Gaziantepspor’un tüzel kişiliği. Bu nedenle bu cezaya çözüm bulunmazsa, 130 milyon lirayı Gaziantepspor kulübü ödemek zorunda kalacak. Bu durum ise kulübün batması anlamına geliyor.

FATMA ŞAHİN VE MİLLETVEKİLLERİ ŞOK YAŞADI

Dün Ankara’da Bakanlıkta yaşanan bu olaydan sonra Fatma Şahin ve Milletvekilleri büyük şok yaşadı. Sunumu yapan Sabri Hamamcı’nın açıklamalarıyla Gaziantepspor’un vergi borcunun 130 milyon lirayı bulması üzerine, bu sorunun çözümü için fikir alışverişinde bulunuldu.