Süper Ligin 24. haftasının kapanış maçında Trabzonsporu ağırlayan Gaziantepspor, dört haftalık suskunluğunu, seyircisiz oynayan rakibi karşısında bozdu ve rakibini 2-0 mağlup ederek vites büyüttü.

Ligin ikinci yarısında en çok puan toplayan takım olan Trabzonspor karşısında maça,

4-2-3-1 dizilişi ile başlayan takımımız, özellikle karşılaşmanın 2.yarısında mücadele dozu yüksek bir karşılaşma izletti dün Kamil Ocak Stadyumunda seyirciye.

Haftalardır gol yollarında sıkıntı yaşayan takımımız bu kez adeta gol orucunu bozdu ve attığı gollerle puan sıralamasında 31 puana yükselerek 9.sırada yerini sağlamlaştırdı.

Karşılaşmanın en mücadeleci oyuncularından Chibuikenin şık bir gol atması, iyi bir oyun sergilemesi ve göze hoş gelen top çevirme kabiliyeti seyredenlere estetik futboldan enstantaneler izleme ortamı yarattı.

Ancak üzülerek belirtmeliyim ki, Chibuikenin bu maçta gördüğü sarı kart sonrası cezalı duruma düşmesi hem maç esnasında kendisini, hem de seyirciyi çok üzdü. Chibuike önümüzdeki hafta deplasmanda oynayacağımız Mersin İY. karşılaşmasında forma giyemeyecek.

Maçın diğer kahramanları kalecimiz Karcemarskas kalesinde her zamanki gibi devleşti defansa güven verdi. Defans hattı bu karşılaşmada önceki müsabakalara göre daha derli topluydu. Elyasa, Şenol ve Barış oyuna hakimdi. Muhammet Demir tartışmasız her maçta kalitesini gösteriyor ve golünü atıyor. Trabzonspor kalecisi Hakan ise tam seyircimizle ağız dalaşına girdiği bir anda Muhammet Demir sahneye çıktı ve frikikten attığı ustaca bir golle onu susturmayı bildi.

Bu arada, Vitor ve Oğuzhan hala beklenen performansı yakalayamadılar. Oğuzhan maçın sonlarına doğru adeta 3.golü kaleciye teslim etti. Karşılaşmaya gelen seyirci sayımızda bu maçta ciddi bir artış gözden kaçmadı. Bu taraftar sayısındaki artışın önümüzdeki haftalarda havaların ısınmasıyla daha da artacağını rahatlıkla söyleyebiliriz.

Sonuç olarak; son 7 maçta 5 galibiyet ve 2 beraberlik elde etmiş yenilmezlik serisini sürdürmek isteyen ancak sahaya bunu yansıtamayan ve isteksiz, yorgun, sinirli, seyircisiz oynama cezası almış bir Trabzonspor, mücadeleci, inatçı, istekli ve seyirci sayısını yükseltmiş puan sıralamasında yukarılara tırmanmak isteyen bir Gaziantepsporla baş edemedi ve karşılaşmadan 2-0 mağlup ayrıldı. Bir anlamda, Okan Burukda Ersun Yanalı 2-0 mağlup etti de diyebiliriz. Bu arada Teknik Direktör Okan Buruk hem Gaziantepe hem takıma günden güne ısınıyor takımı sahipleniyor maç kazanmayı öğreniyor öğretiyor tebrikler Okan Buruk.

Önümüzdeki hafta Mersin deplasmanına kulübümüzün taraftarları otobüslerle götürmesini ve bu maçtan da puanla döneceğimizi yüksek sesle herkesin birbirine söylemesini istiyorum.