Spor Toto Süper Ligin ilk yarısında topladığı 23 puanla 10. sırada tamamlayan Gaziantepspor kadrosunda bulunan oyuncuların tecrübesiyle dikkat çekti. Takım kadrosunda bulunan toplam 24 oyuncu daha önce profesyonel futbolculuk kariyerlerinde 1011 müsabakaya çıktı.

Süper Lig’de bulunan 18 takım arasında gazetemizin yaptığı bu araştırmada kırmızı-siyahlı takım bu tecrübesizliğine rağmen ligde önemli puanlar almayı başardı.

EN TECRÜBELİ KADRO GALATASARAY’DA

Spor Toto Süper Lig’de en tecrübeli takım ise Galatasaray oldu. Kadrosunda 28 futbolcu bulunan Galatasaray’da, bu oyuncular kariyerlerinde toplam 2782 dakika forma giydiler. Galatasaray’ı ise 2578 dakikayla Mersin İdmanyurdu kulübü takp etti.

EN ÇOK FORMA GİYEN ELYASA

Gaziantepspor’da forma giyen futbolcuların daha önceki kariyerlerine bakıldığı zaman ise en tecrübeli oyuncu olarak takım kaptanı Elyasa Süme dikkat çekiyor. Antalyaspor maçında kırmızı kart görerek oyundan atılan Elyasa, daha önce tam 237 kere forma giyme başarısını gösterdi.

İKİ TECRÜBE TRANSFER EDİLDİ

Ligin ilk yarısının sona ermesiyle birlikte transfer harekatına başlayan Gaziantepspor’da, transfer edilen ilk iki oyuncunun ise tecrübesi dikkat çekti. Yeni transferlerden Hürriyet Güçer kariyerinde daha önce toplam 298 kere forma giyerek Süper Lig’in en tecrübeli oyuncularının başında geliyor. Hürriyet Güçer bu 298 maçta toplam 23 bin 915 dakika forma giydi.

Gaziantepspor’un bir diğer transferi Koray Arslan’da bu alanda dikkat çekti. Daha önce kariyerinde 173 kere forma giyen Arslan, toplamda 13.184 dakika forma giydi.