Habibou'ya sürpriz talipler

Gaziantepspor'un devre arası transfer döneminde Fransa'nın Rennes kulübünden kadrosuna kattığı Habib Habibou'ya, Spor Toto Süper Lig'den sürpriz transfer teklifleri geldiği öğrenildi. Gaziantepspor formasıyla yaşadığı sakatlıktan dolayı bir türlü istediği forma şansını bulamayan Orta Afrikalı golcü futbolcunun Bursaspor radarına girdiği öğrenildi.

BURSA RESMEN İSTEDİ

Bursaspor'un Gaziantepspor'da kiralık olan Habibou için Fransa kulübü Rennes'e resmi yazı göndererek oyuncu ve menajeriyle görüşme talep ettiği öğrenildi. Bursaspor'un da Fernandao'nun gönderilmesinden sonra forvette istediği verimi alamaması nedeniyle bir çok oyuncuyla ilgilendiği öğrenilirken Rennes'e Habibou'nun şartlarını öğrenmek için görüşme isteklerini iletti.

GALATASARAY TAKİPTE

Habibou'nun özellikle sakatlığından dolayı forma giyememesi nedeniyle bir hayli üzgün olduğu öğrenilirken, yine forvet arayışlarına giren Galatasaray'ın da Habibou için nabız yoklayabileceği öğrenildi. Galatasaraylı yetkililerin sezon sonuna kadar Habibou'nun performansını takip edeceği bildirilirken, başarılı bir grafik göstermesi durumunda devreye gireceği öğrenildi.

HABİBOU SEZON SONUNU BEKLİYOR

Habib Habibou'nun gelen transfer teklifleri karşısında sezon sonunu beklediği öğrenildi. Sakatlığının ardından teknik direktör Mutlu Topçu tarafından henüz ilk 11'e alınmayan golcü futbolcunun son haftalarda oynamak için ekstra çalışmalar yaptığı bildirildi.

GAZİANTEPSPOR NE KARAR VERECEK?

Opsiyon hakkı Gaziantepspor'da olan Habib Habibou için kırmızı-siyahlıların nasıl bir yol haritası izleyeceği ise henüz netleşmedi. Kalan 6 maçın ardından son kararını verecek olan Gaziantepspor'un opsiyonu kullanıp kullanmayacağı merakla bekleniyor.

İŞTE SATIN ALMA OPSİYONU

Gaziantepspor'un Habibou'nun bonservisini almak isterse ne kadar ödeyeceğine de gazetemiz ulaştı. Fransız kulübüyle devre arasında yapılan kiralık anlaşmasında satın alma bedeli olarak 1.5 Milyon Avroluk bir değer biçildiği öğrenildi. Ancak bu rakama rağmen Rennes kulübünün pazarlık masasına oturacağı da bildirildi. Gaziantepspor'un Habibou'nun bonservisini almak için futbolcunun da onayını almasını gerekiyor. Habibou Gaziantepspor'da kalmak istemediğini belirttiği takdir de kırmızı-siyahlılar opsiyon bedelini ödese bile bu transferi gerçekleşmeyecek.

RENNES UZATMAK İSTEYEBİLİR

Fransa ligi takımlarından olan Rennes'in de Habibou için yeni sözleşme teklifi sunabileceği öğrenildi. Fransız taraftarların Habibou'nun yeniden kulübe dönmesini istedikleri öğrenilirken, gelen tekliflere göre netleşeceği bildirildi.