Profesyonel takımların altyapısını oluşturan genç takımların ligleri geçen hafta tamamlandı. U19 Ligi’nde mücadele veren Kırmızı siyahlı takım, ligin son maçında kendi sahasında Konya Anadolu Selçuklu takımına 3-2 mağlup olarak ligi tamamladı.

Kamp Eğitim Sahası’nda oynanan karşılaşmada maça çok kötü başlayan Gaziantepspor, henüz maçın ilk 10 dakikasında 2-0 geriye düştü. Maçın ilerleyen dakikalarında rakip takım bir gol daha bulunca skor 3-0’a geldi. İlk yarının sonlarına doğru Barış’ın düşürülmesi ile penaltı kazanan Kırmızı-siyahlı takımda penaltıyı İbrahim Çakmak gole çevirdi ve skoru 3-1’e getirdi. Maçın ikinci yarısına daha baskılı başlayan Gaziantepspor, aradığı golleri bir türlü bulamadı. Maçın 88’ci dakikasında Oğuz’un enfes golü ile skora 3-2’ye getiren Gaziantep’in gençleri, beraberlik golü için yüklenmesine rağmen skoru değiştiremedi ve maçı rakip takım 3-2 kazanmasını bildi. Öte yandan, U17 takımı Konya Selçuklu’ya 1-0, U16 takımı deplasmanda Elazığspor 1-0 mağlup olurken, U15 takımı Elazığspor’u 3-1, U14 takımı de yine Elazığspor’u 4-0 mağlup etti.

GELECEK SEZON PLANLAMASI YAPILIYOR

Çukurova Grubu’nda mücadele veren Gaziantepspor alt yapı takımlarından hiç birisi Türkiye finallerine gidemedi. Sadece U16 liginde liderlik mücadelesi veren Gaziantepspor takımı, bu mücadelesinde deplasmanda Elazığspor’a 1-0 mağlup olunca final şansını da kaybetti.

Kırmızı-siyahlı takımın bu sezon alt yapıda yaptığı önemli değişikliğin gelecek sezon meyvesini vermesi bekleniyor. Alt yapı sorumlularının büyük çoğunluğunu değiştiren Gaziantepspor Kulübü, yeni bir sistem ve anlayış ile gelecek sezondan büyük umutlar bekliyor.

Bu sezon U19, U17, U16, U15, U14 ve A2 liginde mücadele veren Kırmızı siyahlı takım, istediği başarıyı elde edemedi. Bu takımlardan birkaç oyuncusunu A takıma göndermesine rağmen, burada kalıcı olacak herhangi bir futbolcusu çıkmadı. Kırmızı siyahlı takımın yeni alt yapı kadrosunun hedefi gelecek sezon A takıma ve A2 takımına gelecek vaat eden oyuncular yetiştirmek olduğu ifade edildi.

Gelecek sezon için daha iyi bir A2 takımı oluşturmak isteyen alt yapı yetkilileri, Akademi takımlarında mücadele veren U19, U17, U16, U15, U14 takımlarını da güçlendirmeyi ve gelecek vaat eden futbolcu adaylarını çıkarmak için hazırlıklara başladı. Tatile giren U takım oyuncularının tatil sürecinde kendilerini iyi hazırlamalarını ve yeni döneme hazır bir oyuncu profili ile gelmelerini isteyen alt yapı hocaları, yeni sezon için daha iddialı bir ekip oluşturmanın planlarını yapıyor. Bu arada, U19 takımın 15 gün içinde A2 takımına gidip gidilmeyeceğini karar verilmesi bekleniyor.

HABER MERKEZİ BÜLTEN